MÖ 560-546 yılları arasındaki Lidya Kralı Karun'a ait olan Karun Hazinesi, Uşak yakınlarındaki Güre kasabası civarındaki tümülüslerden 1960'lı yıllarda çıkarılmış ve kaçırılmış, 1993 yılında New York Metropolitan Müzesi tarafından Türkiye'ye geri gönderilmişti.
14.3 gr ağırlığında, som altından yapılma eşsiz “kanatlı denizatı” broşunun 2005 yılında Uşak Müzesinde sahtesi ile değiştirildiği, 2006’da fark edilmişti.
2006 yılından itibaren İnterpol’ün de aradığı broş, Almanya’nın Hagen kentinde paha biçilemediği için satılamadan bulunmuş, 2013 yılında Türkiye’ye getirlerek Anadolu Medeniyetleri Mzesinde muhafaza ediliyordu.
Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesinde muhafaza edilen ve paha biçilemeyen kanatlı denizatı broşu artık yuvasına döndü.
Uşak’ta yeni yapılan kent müzesinde yerini alan broş sıkı güvenlik önlemleri altında korunuyor.
Uşak Valisi Salim Demir, Ak Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ve CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İlçe Kaymakamları, Kültür Turizm İl Müdürlüğü ve Müze Yetkilileri ile birlikte yeni yapılan Uşak Kent Müzesinde incelemelerde bulundu.
Kanatlı deniz atı broşunun Mitolojik bir anlamı olduğunu söylediği Uşak Valisi Salim Demir; “Şu anda arkamızda bulunan broş karun hazinelerinin en bilinen ve en çok yaygın olarak anılan deniz altı broş oluyor. Toplamda 400 civarında parçası bulunan karın hazinesinin şu anda 184 parçası sergileniyor. İlerleyen zamanlarda bu sayı yükselecektir. Bu broş mitolojideki bir canlıyı temsil ettiği düşünülüyor. Bu canlı hem karada, hem havada, hem denizde yüzebilen, uçabilen, mesafe alabilen bir canlıyı ifade ediyor. Şu anda uzunca bir süreçten sonra ve çok kıymetli çalışmalardan sonra yeniden Uşak’ımıza dönen bu tarihi zenginliğimizin Uşak’ımız ve müzemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Belki binlerce insan karun hazinelerini ve bu broşu görmek üzere Uşak’ımıza ve müzemize gelecekler. Onları da basın aracılığı ile özellikle davet ediyoruz” dedi.