En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

Uşak’ta Korkutan Yangın, Yaşlı Çift Yaralandı

Haber 09.06.2022, 15:21

Uşak Haber - Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Ayrancı köyünde çıkan yangında 2 ev kullanılamaz hale gelirken, yaşlı çift yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Ayrancı köyünde Hasan ve Hamide Yıldırım’a ait evde saat 09:50 sıralarında sebebi henüz bilnmeyen bir nedenden çıkan yangın kısa sürede büyüyerek bitişikte bulunan Süleyman ve Cemil Erdoğan kardeşlere ait eve sıçradı.

Dumanları gören köylülerin yaptığı ilk müdahalede evde bulunan  85 yaşındaki Hasan Erdoğan ile e 80 yaşındaki Hamide Erdoğan evden çıkarıldı. Dumandan etkilenen yaşlı çift ihbar üzerine olay yerine ulaşan ambulans ile hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınırken, Banaz ve Uşak belediyesi ait itfaiye ekipleri tarafından müdalale edilen yangına Uşak Orman İşletme Müdürlüğüne ait arasözlerde takfiye olarak yönlendirildi.

Yapılan müdajale ile söndürülen yangında dip dibe olan 2 adet müstakil ev kullanılamaz hale gelirken, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ise köye gelerek yangın yerinde incelemelerde bulunarak yangınla ilgili Banaz Kaymakamı Musa Aydemir ve İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç'tan bilgi aldı.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Yaptığı açıklama da yangında 2 evde maddi hasarın meydana geldiğini belirterek, yangında karı koca 2 vatandaşın yaralandığını belirterek  “yangında 4 ailenin faydalandığı, bitişik nizam 2 evin zarar gördüğünü belirterek, "Yangının sebebini şu anda biz de bilmiyoruz. Sebebini yangın raporundan sonra söyleyebiliriz ancak biliyorsunuz. İki yaralımız var. Ama ilk edindiğimiz bilgiye göre durumları ağır değil. Dumandan etkilenme var." dedi.

Yangına müdahale eden Dilber Er “benim girdiğimde evin her tarafı yanıyormuş, dede söndüreceğim diye uğraşıyormuş,  dumandan giremedim ben dedeye gel çıkalım dedim çıkmadı. Sonra köylülerden gelen oldu, ondan sonra dede çıktı kendisi, ebeyi çıkardık. Yangın birden tutuştu” dedi. )

Taralada çalıktıkları sırada hoparlörden duydukları anastan sonra yangına müdahale eiçin geldiklerini söyleyen Ümmü Gökkaya ise “  Geldiğimizde evin ortasında duman feci şekilde. Biz hepimiz köylü olaraktan kovalarla hortumlarla söndürmeye çalıştık bütün vatandaşlar. İtfaiye gelesiye kadar köylülerimiz canla başla çalıştı ama anca sağımızdaki bir evi kurtardılar) dedi.

Yorumlar (0)
>