En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

Tohum Topları Doğa İle Buluştu

Haber 25.05.2022, 20:28

Üniversiteli gençler tıpkı rüzgarın ve kuşların ağaçlardaki tohumları toprağa karıştırması gibi doğanın döngüsünü taklit ederek tohum topu atışlarıyla doğayı yeniden renklendiriyor.

Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 4.sınıf öğrencileri Neşe Koç, Behiye Beril Dağ, Jamilya Mamedova ve Gürkan Hekimoğlu iklim kriziyle mücadele etmek amacıyla yola çıktıkları sosyal sorumluluk projelerinin son etkinliğini gerçekleştirdi.

TOKİ Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileri ile beraber daha önceki etkinliklerde, içeriğindeki toprak, kil ve gübre sayesinde tohumları olumsuz doğa şartlarından koruyan yaklaşık 2 bin adet tohum topu hazır hale getirildi. Tohum topları Ulubey Orman İşletme Şefliği yetkililerinin de katılımıyla Çardak Köyü'nde  doğaya bırakıldı.

Köy ve orman gezisiyle devam eden etkinlikte öğrenciler doyasıya eğlendi. Bu projeyle beraber tükettikleri meyve ve sebzelerin çekirdeklerini artık çöp değil doğa için birer hediye olarak gördüklerini söyleyen minikler, bu tarz projelerde daha fazla yer almaktan mutlu olacaklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)
>