Uşak Haber Ajansı

Yaralı Geyik Yavrusu Tedavi Altına Alındı

YAŞAM

Uşak’ın Banaz ilçesinde, çobanların yaralı halde bulduğu kızıl geyik yavrusu tedavi altına alındı.

Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Ulupınar köyü yakınlarında dağda koyun otlatan çobanlar, yırtıcı hayvanların saldırısına uğramış yaklaşık 3 aylık yaralı erkek kızıl geyik yavrusu buldu.

Jandarma ekiplerine bilgi veren köylüler, yavru geyiği traktörle köye götürdükten sonra Banaz İlçe Jandarma ekiplerine teslim etti.

Jandarma durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirip yaralı yavru kızıl geyiği Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplere teslim etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Uşak Belediyesi Hayvan Barınağına getirilen yavru geyik, sağ arka ayağı ve karın bölgesinde açık yaralar nedeniyle Uşak Belediyesi Veteriner Hekimi Okan Aydın tarafından ameliyata alındı

Yaraları dikilen yavru geyik, Uşak Belediyesi Akse Hayvanat Bahçesi'ne götürüldü.

Konu hakkında bilgi veren Uşak Belediyesi Veteriner Hekimi Okan Aydın “zannederem 3 yada 4 aylık bir yavru. Vahşi hayvan yada köpeklerin saldırısından dolayı parçalı bir doku kaybı vardı. Parçaları bir araya getirmeye çalıştık, Sonra diktik, antibiyotik tedavisi yapacağız. Şu anda yaralı geyik sağlık durumu açıcından iyi gözüküyor ama kaybolan parçanın yerine gelmesi uzun zaman alabilir yani. Bu tedavi sürecinde Akse çamlığında bulunan hayvanat bahçesinde bakım ve tadavilerini yapacağız. Sağlığına kavuştuktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar şübesi ekipleri ile birlikte doğaya bırakılır” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.