Uşak Haber Ajansı

Safra Kesesi Ameliyatı

YAŞAM

Safra kesesi ameliyatı, safra kesesi taşlarını veya diğer safra kesesi durumlarını tedavi etmek için kullanılan yaygın, minimal invaziv bir prosedürdür.

Uşak Haber - Safra kesesi ameliyatı, safra kesesi taşlarını veya diğer safra kesesi durumlarını tedavi etmek için kullanılan yaygın, minimal invaziv bir prosedürdür. Prosedür sırasında, doktor karında küçük bir kesi yaparak safra kesesini ve ilişkili taşları çıkarmalarına izin verecektir.

Safra taşları, safra kesesinde oluşan sertleşmiş safra ve kolesterol birikintileridir. Bazıları için bu taşlar ağrıya, iltihaplanmaya ve diğer komplikasyonlara neden olabilir. Bu nedenle, bunları çıkarmak için ameliyat gerekebilir.

Safra kesesi cerrahları, taşları organdan çıkarmak için minimal invaziv teknikler veya açık cerrahi kullanabilirler. Laparoskopik kolesistektomi sırasında - ki bu tür bir ameliyatın resmi adı budur - cerrahın alet ve küçük bir kamera yerleştirmesi için iki veya üç küçük kesi yapılacaktır. Bu, safra kesesini ve mevcut taşları çıkarmaya çalışırken vücudunuzun içini görmelerini sağlar. Açık cerrahi de kullanılabilir, ancak organa doğrudan erişmek için karın bölgesine tek bir büyük kesi yapılmasını içerir.

Safra kesesi ameliyatı ile safra keselerini aldırmış olan çoğu kişi, iyileşme sırasında çok az ağrı yaşar ve genellikle ameliyattan bir veya iki gün sonra eve döner. Safra kesesi alındıktan sonra hastalar, yüksek yağlı gıdalardan kaçınmak ve belirli karbonhidratların alımını sınırlamak gibi diyetlerinde bazı değişiklikler beklemelidir. Ek olarak, bireylerin ameliyattan sonra bol bol dinlenmeleri ve ameliyattan sonra en az dört hafta boyunca yorucu faaliyetlerden kaçınmaları önemlidir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.