Uşak Haber Ajansı

Kadınlarda Yüz Germe Ameliyatının Önemi

YAŞAM

Kadınlarda yüz germe ameliyatının önemi hem fiziksel hem de psikolojik açıdan değerlendirilebilir.

Kadınlarda yüz germe ameliyatının önemi hem fiziksel hem de psikolojik açıdan değerlendirilebilir. Kadınlar belli bir yaştan sonra yüzlerinde oluşan sarkmalardan ve kırışıklıklardan rahatsız olur. Bu rahatsızlık, bazen psikolojik açıdan da kadının yıpranmasına sebebiyet verebilir. Yaygın kanı yüz germe operasyonlarının estetik amaçlı olduğu yönünde olsa da bazen tıbbi gereklilik de söz konusu olabilir.

Yaşanan bir kaza sonucu oluşan yaralanmalar ve diğer hasarlar neticesinde yüz germe operasyonuna ihtiyaç duyulabilir. Kadınlarda yüz germe ameliyatının önemi kilo vermenin etkilerini daha iyi göstermesi açısından da değerlendirilebilir. Çok fazla miktarda kilo veren kişilerde sarkma meydana gelebilir. Bu sarkmaları gidermek için en iyi yol yüz germe ameliyatıdır.

Kadınlarda Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kadınlarda yüz germe ameliyatı, hastanın cilt yapısı incelendikten sonra şekillenen bir süreçtir. Hastanın yüzünün yaşlanma şekli, doktor tarafından detaylı bir şekilde değerlendirilir. Hastanın eski fotoğraflarına bakılarak yaşlanmanın gelişimi değerlendirilir. Operasyon sayesinde tüm cilt katmanları yeniden şekillendirilir. Cilt üzerindeki kesi işlemi ile tüm dokularda gerekli müdahaleler yapılır Ameliyat sırasında saçlı deriden kesi atılır. Bu kesiler son derece küçük olduğu için herhangi bir iz kalmaz.

Kadınlarda yüz germe ameliyatının önemi kalıcılığından da kaynaklanır. Kozmetik ürünler, germe bantları sadece geçici olarak çözüm sağlar ya da hiçbir fayda sağlamayabilir. Ancak ameliyat ile yüzünüzü gerdirdiğiniz takdirde en az on yıl kalıcılık sağlamak mümkün olur. Bu aşamada kişinin hayat tarzının da kalıcılığın belirlenmesinde etkili olduğunu söylemek gerekir. Alkol, sigara tüketimi, sağlıksız beslenme, aşırı kilo alımı; cilt sağlığının bozulmasına, ameliyatın etkilerinin kısa sürmesine neden olabilir.

Kimler Yüz Germe Ameliyatı Yaptırabilir?

Yüz germe ameliyatı yaptırabilecek kişiler için bir yaş kriteri yoktur. Ancak herhangi bir sorun yokken de operasyon yapılmaması gerekir. Bu işlem genellikle en az 40 yaşında olan kadınlar tarafından talep edilir. Yüz germe operasyonu orta yüz germe, kaş kaldırma gibi farklı şekillerde yapılabilir. Ameliyat 80 yaş üstü hastalarda bile problemsiz şekilde uygulanabilir.

Yüz Germe Ameliyatı Sonrasında Nelere Dikkat Edilir?

Yüz germe ameliyatı sonrasında dikkat edilmesi gerekenler arasında çok fazla detay yoktur. Yeni nesil teknolojiler sayesinde yüz germe ameliyatları son derece konforlu geçer. Teknolojik cihazlar sayesinde deri üzerinde çok fazla şişlik ve morarma meydana gelmez. Hasta hızlı bir şekilde iyileşerek günlük hayatına devam edebilir.

Oluşan şişlikler ve morluklar, birkaç gün içerisinde tamamen iyileşir. Operasyon sonrası şişliklerin de inmesiyle birlikte hasta canlı bir cilt yapısına ve en az on yaş daha genç bir görüntüye sahip olur.

Kadınlarda yüz germe ameliyatının önemi sağlıklı bir ruh hali ve kendini mutlu hissetmek açısından son derece fazladır. Alanında deneyimli bir hekim sayesinde son derece konforlu bir ameliyat süreci geçirebilirsiniz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.