Uşak Haber Ajansı

Uzmanlar Yeni Dolandırıcılık Sistemine Karşı Uyardı

TEKNOLOJİ

Dolandırıcılar bu sefer de e- postaya link göndererek insanların bilgilerine ulaşmaya çalışıyorlar.

Uşak Haber - Konunun uzmanları dolandırıcılar tarafından son dönemde sıkça kullanılan oltalama yöntemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve önemli tavsiyeler paylaştı.

Cazip tekliflerle tuzağa çekiyorlar

Oltalama, kişilerin bir sisteme girerken kullandıkları kullanıcı kodu ve şifre bilgilerinin veya buna benzer gizli bilgilerinin ele geçirilmesi maksadıyla sahte bir web adresine yönlendirilerek söz konusu gizli bilgileri girmesinin sağlanmasıdır.

Gönderilen e-postada genelde cazip bir durumdan ya da acil bir durumdan bahsedilerek kişinin gerekli kontrol ve teyitleri yapmadan bağlantıya tıklaması amaçlanıyor. Kişi kendisine iletilen e-postada belirtilen bağlantıya tıkladığında aslında hizmet aldığı kuruma ait web sitesinin görüntüsüne sahip başka bir sahte siteye yönlendiriliyor. Bağlantı linkine tıklanıp müşteri numarası ve şifre girildiğinde , bu bilgiler gerçekten ait olduğu kullanıcı kodu ve şifre doğrulama sistemine gitmeyecek siber korsanın kendi veri tabanına kaydolacaktır.

Adresi web tarayıcısına kendimiz yazmalıyız

Oltalamada en çok kullanılan yöntemin, kişilere e-posta göndererek e-posta içeriğindeki bağlantıya tıklamaları, bağlantının gösterdiği adrese de sahte web uygulaması konumlandırmak şeklinde olduğu belirtiliyor.

Bankacılık, e-devlet ve benzeri sistemlere, gönderilen bağlantıya tıklayarak değil, web tarayıcıya adresi yazarak veya akıllı telefonlardaki ilgili sistemin uygulamasını kullanmak daha doğru olacaktır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.