Uşak Haber Ajansı

Uşak’ın Gururu Rodi Pak Fransa Testinden Başarı İle Döndü

SPOR

MXGP’de yarışan ilk sporcu olma unvanını elinde tutan şampiyonanın en genç pilotu Uşak’lı Rodi Pak, Pre Mans diye adlandırılan testleri Fransa’da tamamladı

Uşak Haber - Motorsporlarının efsane 24 saatlik yarışları olan Fransa Le Mans yarışı motosiklet dalında bu yıl 16-17 Nisan tarihlerinde Dünya dayanıklılık şampiyonası ilk ayağı olarak gerçekleşecek. Toplam 5 yarıştan oluşan şampiyona daha sonra Belçika Spa, Japonya Suzuka ve Fransa Bol D’or olarak devam edecek.

Bu yıl ilk kez bir Türk milli motosikletçi bu kategoride tam zamanlı olarak yer alacak. Şampiyonanın en genç pilotu Uşak’lı Rodi Pak, Pre Mans diye adlandırılan testleri Fransa’da tamamladı. Toplam 52 takımın 3’er pilotla katılacağı şampiyonanın ilk testleri yarışın yapılacağı Le Mans pistinde yapıldı. 2 gün ara ara yağışlı geçen testleri Rodi’nin takımı Fransız PitLane Endurance 8.sırada tamamladı. Takımın hedefi bu yıl şampiyon olmak, bu nedenle motorun ayarları üzerinde yoğun bir şekilde çalışıldı.

Takımın menejeri Emmanuelle Benetau , bu yıl pilotlarının çok güçlü olduğunu , teknik ekibin de çok deneyimli ve hızlı olduğunu hedeflerinin podyum yapmak olduğunu belirtti. Motorun ayarları konusunda Rodi’nin çok çalıştığını ve motoru neredeyse mükemmel hale getirdiğini belirtirken böyle bir pilotun takımda olmasının çok büyük şans olduğunu söyledi.

Rodi Pak ise testlerde zamandan çok motorun ayarları ve yarış temposuna odaklandıklarını bu nedenle iyi zaman atacak lastik yerine yarışta kullanacakları lastikleri tercih ettiklerini ve buna rağmen çok iyi dereceler çıkardıklarını belirtirken, kupayı Uşak’a getirmek en büyük hedefim dedi.

16-17 Nisan’da gerçekleşecek 24 saatlik yarış canlı olarak yayınlanıyor, bununla ilgili bilgileri de buradan paylaşacağız.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.