Uşak Haber Ajansı

Dünya Arenasında İlk Madalya Asrın Rodi Pak’tan Geldi

SPOR

Dünya Dayanıklılık Şampiyonasında Türkiye'nin ilk podyumu Milli Motosikletçi Asrın Rodi PAK ile çıktı

Dünyanın en prestijli ve zor yarışlarından biri olan Superbike EWC(Endurance World Championship) dalında Türkiye'nin ilk yarışçısı olma ünvanını elinde bulunduran Milli Motosikletçi Asrın Rodi PAK bu dalda Türkiye'ye ilk kupayı da getirmeyi başardı.

Ünlü Le Mans 24saat yarışı ile başlayan sezon yine Fransa'nın Le Castellette şehrinde bulunan ve bu yıl 100.yılını kutlayan Paul Richard pistinde final ile noktalandı. Bol D'or ( Altın Kase) adıyla verilen kupa 100.yılında şampiyonaya ev sahipliği yaptı. 12 ülkeden 134 pilotun ve 44 takımın katıldığı şampiyona 250.000 izleyici ile en çok izlenen yarışlar arasında yer aldı. Pitlane Endurance (Yamaha Fransa) takımı ile yarışan milli sporcumuz takım arkadaşları Fransız Maxim Pelizotti ve Adrian Parassol ile mükemmel ve hatasız bir yarış çıkartarak 24 saatin sonunda 3.lük kupasının sahibi oldular.

Televizyonlardan 24 saat yayınlanması ise bu daldaki izleyicinin dünya çapında 20 milyonu aşmasını sağladı.

Asrın Rodi Pak Barcelona'da yapılan klasik 24 saat yarışında da pist rekorlarını kırıp, pole pozisyondan başladığı yarışta fren arızası yaşayınca 2. olarak tamamlamıştı.

Rodi, Kenan Sofuoğlu sayesinde bu seviyelere geldiğini Milli takım olarak yarışlara çok iyi hazırlandıklarını ve bu kupayı Türkiye'ye getirmekten gurur duyduğunu dile getirdi. Önümüzdeki yıl daha güçlü olacaklarını belirten PAK antrenmanlarına Uşak Yarış pistinde yoğun bir şekilde devam edeceğini belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.