Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta Ebelere Güncel Yaklaşımlar Eğitimi

SAĞLIK

Uşak’ta görev yapan ebelere “Ebelerin Doğum Becerilerinin Geliştirilmesinde Güncel Yaklaşımlar Eğitimi” verildi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından planlaması yapılan doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi, anne adaylarının doğum eylemini sağlıklı ve güvenli şartlarda gerçekleştirmeleri, ebelerin doğumlarda daha etkin rol almaları, sahada gebe eğitimlerinin standardize edilmesi, normal doğumun yaygınlaştırılması amaçlı “Ebelerin Doğum Becerilerinin Geliştirilmesinde Güncel Yaklaşımlar Eğitimi” Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü hocalarından Prof. Dr. Zekiye Karaçam, Doç. Dr. Ayten Taşpınar, Doç. Dr. Sibel Şeker, Doç. Dr. Hale Uyar Hazar, Araştırma Görevlisi Gizem öztürk’ ün katılımlarıyla gerçekleşti.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Tıbbi Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı koordinatörlüğünde, Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 10-14 Temmuz tarihleri arasında yapılan eğitime Genel Sekreterliğimize bağlı tüm tesislerimizdeki kadın doğum, nisaiye, eğitim ve gebe bilinçlendirme sınıfında görevli ebe ve hemşireleri katıldı.

Doğum hizmetlerinin güçlendirilmesinde ebelik mesleğinin önemi, ebelik felsefesi ve etik yaklaşım, normal doğumun anne ve yenidoğan sağlığına katkıları, doğum fizyolojisi ve hormonların rolü, doğum eyleminin mekanizması, doğumda nefes ve beden egzersizleri, hipertansif durumlarda doğum, doğum eyleminde müdahaleler, doğumda dalgaları ile baş etmede yöntemler, doğum pozisyonları, postpartum kanamalar ve müdahaleler, yenidoğan sağlığı açısından doğum ve sonrası dönem, anne bebek bağlanması ve kanguru bakımı konu başlıklarıyla verilen eğitim programı Uşak KHB Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op.Dr. Mehmet Fatih Zeren,Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uz.Dr. Abdurrahman Yılmaz’ın eğitime katılan hocalara hediye takdimi ile son buldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.