Uşak Haber Ajansı

Uşak Üniversitesinin Parlayan Yıldızı, Tıp Fakültesi

SAĞLIK

Uşak'ın parlayan yıldızı Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi modern altyapısı ile öğrencileri ve Uşak'lılara hizmete devam ediyor.

Yeni nesil Tıp Fakültesi sloganı ile 27 Ağustos 2015 tarihli ve 29458 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi ,´ilk öğrencilerini aldığı 2017-2018 Eğitim Öğretim yılından beri tüm eğitim süreçlerini kendi öğretim üyesi kadrosu ile yürütmekte.

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenciler ilk üç yıllık Temel Tıp eğitimini doğa ile iç içe Uşak Üniversitesi 1 Eylül kampüsünde bulunan Temel Tıp Bilimleri binasında almakta. Uşak Üniversitesi 02.12.2016 tarihinde imzalanan birlikte kullanım protokolü ile Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile afiliye olurken, 800 tescilli yatak kapasiteli ,A1 hizmet grubundaki hastane bünyesinde Tıp Fakültesi 4,5 ve 6. Sınıf eğitimleri gerçekleştirilmiş oldu.

Uşak Üniversitesi Temel Bilimler yerleşkesinde son teknoloji ile donatılan amfiler ,öğrenci pratiklerinde kullanılan multidisipliner laboratuvarlar , histoloji ve pataloji pratiklerinde kullanılan dijital merkezi, doktor odası şeklinde dizayn edilmiş 8 odadan oluşan iletişim becerileri merkezi ,tüm sınavları bilgisayar ortamında yapmaya imkan sağlayan bilgisayar salonları ve çok sayıda araştırma laboratuvarı ile hizmet vermekte.

Robotik tıp kullanımına tıbbi yapay zeka gibi seçmeli derslerin verildiği ayrı bir salon daha tasarlanmış ve 3D yazıcı ,Arduino ve elektronik malzemelerle teşrif edilerek öğrencilerin kullanımına sunulmuş bulunmakta.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisindeki ek binada klinik staj eğitimlerinde kullanılan her biri son teknolojiyle donatılmış 15 derslik , 3 ayrı maket salonu , çalışma salonu ,öğretim üyesi dinlenme odaları , intörn nöbet odaları ile hizmet verilmekte ve aynı zamanda maket salonlarında doğum simülasyonu ,EKG ve defibrilatör eğitimi ,kulak ve göz gibi muayene maketi , pediatrik her türlü müdahalenin yapılabileceği maket ,kalp akciğer sesi dinleme maketi gibi elektronik destekli gelişmiş maketlerin yanı sıra kan alma , enjeksiyon yapma , sonda takma , prostat ve meme muayenesi gibi temel becerilere yönelik pek çok maket kullanılmakta.

Henüz 5. Yılını geride bırakması itibariyle oldukça genç bir Fakülte olan Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi 600’ün üzerindeki öğrencisiyle eğitim -öğretim sürecini başarıyla sürdürmekte.

30 Haziran 2023 tarihinde ilk mezunlarını verecek olan Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi ,sağlık ordusuna mesleki yetkinlik ve yeterlilikleri tam olarak kazanmış yeni neferler kazandırma hedefleriyle çalışmalarına devam etmek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.