Uşak Haber Ajansı

Uşak 112 Acil Servis Hizmetlerine Yeni Ambulans Takviyesi

SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ve Uşak'ta 112 Acil Servis hizmetlerinde kullanılmak üzere Uşak’a gönderilen 2 ambulans, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Uşak Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Uşak Valisi Salim Demir, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yalçın Baysal ve sağlık çalışanları katıldı.

Törende konuşan Uşak İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, Uşak ilinde 112 Acil hizmetlinin 165 personel ve 33 ambulansla verildiğini belirterek Uşak merkez ve kırsal bölgelerde vakaya ulaşma oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti.

Uşak İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal “Şehir merkezindeki hastaya 10 dakikada ulaşım oranın yüzde 96,24, kırsalda hastaya 30 dakikada ulaşım oranın 96,2 oranında, İlimizde ortalama 6 dakikada hastaya ulaşabiliyoruz. Bu oranlar Türkiye ortalamalarının üzerindedir” diye konuştu.

Asılsın ihbarlara da değinen Uşak İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal “Geçtiğimiz yıl 112'ye 153 bin ihbar gelmiş, bu ihbarlardan 123 bini asılsız çağrılar. Asılsız ihbarlar acil sağlık hizmetlerinin etkin şekilde verilmesinde büyük engel. Bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz, ayrıca ambulanslar boş iken tepe lambası yanıyor siren çalınıyor diye bize sitem edenler var, ambulanslarımız vakaya zaten boş gidiyor ve doğal olarak acil yetişmesi gerekiyor. Bu durumda vakaya yetişmek için lamba yakılması ve siren çalınması gerekiyor. Buradan sloganımızı tekrar etmek istiyorum lütfen hayta yol verin” dedi.

Uşak Valisi Salim Demir ise Türkiye'de sağlık hizmetlerinin geçtiğimiz yıllara oranla her geçen yıl daha da geliştiğini belirterek, hükümetin sağlık alanındaki yatırımlarına dikkat çekti.

Vali Demir “eskiden hastanelerde sıra beklenirdi şimdi beklenmiyor, önceden sadece kara ambulansları varken şimdi deniz ve hava ambulanslarımız var. Artık ülkemiz her alanda ilerledi ve ilerlemeye devam ediyor, buradan Uşak’lılar adına ve şahsım adına emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen 2 ambulans, Vali Salim Demir ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek hizmete sunuldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.