Uşak Haber Ajansı

Kene Isırığının Yeni Belirtisi : Kırmızı Et Alerjisi Yapıyor!

SAĞLIK

Kene ısırması sonucu vücudun gösterdiği tepkilere bir yenisi daha eklendi. Uzmanlar, kene ısırığı sonrasında gelen bazı hastalarda kırmızı et alerjisi oluştuğunu söyledi.

Yapılan açıklamada “Başta ABD olmak üzere pek çok ülkede kene ısırığı sonrası, önceden sorunsuz kırmızı et tüketebilen hastalarda kırmızı et alerjisi geliştiği saptandı. Kusma, karın ağrısı, ishal, nefes darlığı, bayılma gibi ciddi reaksiyonlar gelişebiliyor. Böyle bir durumda hastalar acilen bir alerji uzmanına başvurmalı ve kırmızı et alerjisi için tetkik edilmeli.” denildi.

Kırmızı et alerjisi hakkında bilgiler veren uzmanlar, kırmızı et alerjisinin nadir görülen besin alerjilerinden biri olduğunu ve her yaş grubunda görülebileceğini söyledi. Nadir görülmesinin sebebiniyse “ Az görülmesinin nedeni etin pişirilme sonucu alerjen oranının azalmasına bağlanabilir.” diye açıkladılar.

BU BELİRTİLERE DİKKAT!

Kırmızı et alerjisi; et tüketimin hemen sonrasında gelişen kaşıntı, deride kızarıklık, dudakta şişme, karın ağrısı ve ishal ile gelişen “erken tip” veya 4-6 saat sonra kaşıntı kızarıklık kabarma, halsizlik, kusma, karın ağrısı, ishal, nefes darlığı, bayılma ile gelişen “geç tip” reaksiyonlar olarak ikiye ayrılıyor. Hızla ortaya çıkan belirtilerin şiddetli olma eğiliminin çok daha yüksek olduğunu ifade eden uzmanlar, ancak kırmızı et tüketimi sonrası gelişen geç alerjik belirtilerin de şiddetli olma eğilimi olduğunu hatırlatıp uyarıyor: “Her kırmızı et yediğinizde şiddetli veya hafif fark etmeksizin bazı belirtiler yaşıyorsanız mutlaka bir alerji uzmanına başvurun ve kırmızı et alerjisi için tetkik yaptırın.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.