Uşak Haber Ajansı

Estetik Diş Hekimliğinde Ortodonti Nedir?

SAĞLIK

Estetik Diş Hekimliğinde en merak edilen konulardan biri olan Ortodontinin önemini ve süreçteki yerini uzmanlar kısaca açıkladı.

Dijital Gülüş Tasarımı Dünyada Sıklıkla Uygulanmakta

Uşak Haber- Teknolojinin gelişmesiyle diş hekimliğinde artan alternatilerden de sıklıkla yararlanan Nazan Nur Arık ortodontinin yanı sıra kullandığı uygulamaları da şöyle özetledi;

Ortodontinin yanı sıra DSD dediğimiz Dijital Gülüş Tasarımı protokolü tüm dünyada da sıklıkla uygulanmaktadır. Yani ortodontik tedaviye başlamadan önce, hastalar için bir gülüş tasarlıyor ve bu tasarıma göre ortodontik tedavi uygulanıyor. Bu tedavi ile dişlerden herhangi bir madde çıkarılmıyor ve yaprak porselen ile dişlerin üzerine yerleştirilen estetik malzemelerle ideal gülüş sağlanıyor.

Dijital Gülüş Tasarımı Protokolü Ne Kadar Süren Bir Tedavi Süreci Gerektirir?

Gülüş tasarımı uygulamasını yaptırmaya karar veren pek çok insanın hedefi, en sağlıklı ve estetik sonuca ulaşmak. Dijital Gülüş Tasarımı Protokolü de bu anlamda, oldukça başarılı bir yöntemdir. Bu yaklaşımla tedavi sürecinin biraz daha uzun olabileceği doğrudur. Ancak bu şekilde dişten herhangi bir madde çıkarmadan da en estetik sonuca ulaşmak mümkündür.

Ortodontide Estetik Uygulamalar için Tüm Yaklaşımlar Bunlar Mıdır?

Ortodontinin de estetik uygulamaları artık mevcuttur. Diş teli gerektirmeyen ve şeffaf plaklarla yapılan ortodontik tedaviler de vardır. Bu tedavide, kişiler su gibi şeffaf plaklar takarak ortodontik tedavi görürler. Yapay zeka teknolojisi ile üretilen bu plaklar diş problemlerinizi çözmeye büyük katkı sağlar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.