Uşak Haber Ajansı

Fırında Patlıcanlı Tavuk But

LEZETLERİMİZ

Tavuk ve patlıcan bu iki lezzeti kim sevmez ki, Bu iki lezzetin bir arada olduğu bir yemek tarifimiz Fırında Patlıcanlı Tavuk But.

Dilerseniz patlıcanları kızartmadan tavada hafif kızartabilirsiniz. Mühürleme işlemi tavukların fırında kurumadan pamuk gibi pişmesi için gereklidir. Özellikle ince olmayan etler için önce mühürlemek daha sonra fırında pişirmek, tavuğun lezzetli suyunun buharla beraber yavaş yavaş etin her yüzeyine eşit yayılarak, etin pişmesine yardımcı olur.

Eh mühürlemek hakkında bu kadar konuştuysak, şimdi sıra hazırlamasında. Afiyet Olsun

KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ 4 kişilik 15 dakika 30 dakika

Malzemeler

4 adet tavuk but 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet patlıcan 5 adet cherry domates 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber 1 dal taze kekik 2 su bardağı kızartma yağı

Püf Noktası

Tavuk butları hacimlerine göre pişme sürelerinde değişiklik gösterebilir 15-20 dk da bir kontrol etmek daha temkinli pişirmenize yardımcı olur.

Nasıl Yapılır?

Patlıcanları alacalı soyun. Soyulmuş patlıcanları tuzlu suda bekletin. Fazla suyunu süzün ve iyice kızmış kızartma yağında kızartın. Kızaran patlıcanların fazla yağını süzün. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tavayı ısıtın. İyice ısınan tavaya zeytinyağını ilave edin. Tavuk butları tavada 3-4 dakika mühürleyin. Mühürlenen tavukları patlıcanlarla birlikte fırın kabına alın. Zeytinyağını, karabiberi ve rendelenmiş sarımsakları ve taze kekiği tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Üzerine alüminyum folyo kapatarak veya fırın torbasına koyarak pişirin. 15-20 dakika sonra tavuğu kontrol edin ve pişmemişse pişirmeye devam edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Servis Önerisi

Yanına tane tane pirinç pilavı veya bol yeşillikli salatayla keyfinizi taçlandırabilirsiniz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.