Uşak Haber Ajansı

Fesleğenli Domates Çorbası

LEZETLERİMİZ

Çorba, hem başlangıç hem de öğün olarak tüketilen, içimi kolay ve her zevke hitap eden çeşitleriyle gönlümüzde taht kuran mükemmel bir yiyecek olma özelliğiyle her zaman sofralarımızda yerini almıştır.

Özellikle kış aylarında sürekli sofralarımızda yerini alan ezogelin, mercimek çorbası, şifa niyetine tavuk suyuna çorba ve yaz aylarında ise soğuk çorbalardan ayran aşı çorbası gibi değişik çorba çeşitlerinin yanında mideyi rahatlatması ve ferah kokusu nedeniyle yerini alacağını düşündüğümüz Fesleğenli Domates Çorbası tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Afiyet olsun

KAÇ KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ 4 kişilik 15 dakika 45 dakika

Malzemeler

10 adet domates (orta boy) 1 tatlı kaşığı salça 1 demet taze fesleğen 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 1,5 litre su 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

Nasıl Yapılır?

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında domatesleri 15 dakika fırınlayın. Fırınlanan domateslerin kabuklarını soyun. Derin bir tencerede zeytinyağı ve sarımsakları 1 dakika soteledikten sonra domatesleri ekleyin. Suyu da domateslerin üzerine ilave ettikten sonra blender yardımıyla domatesleri ezin. 1 tatlı kaşığı salçayı da ilave ettikten sonra çorbayı kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın. Fesleğen, tuz ve karabiberi ekledikten sonra altı kısık şekilde 5 dakika daha ocakta pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tekrar blender ile karıştırın ve servis edin.

Servis Önerisi

Servis esnasında üzerine krema ve zeytinyağı ile blenderdan geçirdiğiniz fesleğenleri üzerine dökerek servis edebilirsiniz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.