Uşak Haber Ajansı

Uşak Kırsal Turizm Info Turu Düzenlendi

KÜLTÜR-SANAT

Zafer Kalkınma Ajansının koordinasyonunda farklı illerden gelen tur operatörlerine, seyahat acentelerine ve sosyal medya fenomenlerine Uşak’ın tarihi, turistik ve kültürel değerleri tanıtıldı.

Uşak Haber - Zafer Kalkınma Ajansının koordinasyonunda Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi, Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ulubey Belediyesi, Karahallı Kaymakamlığı’nın katkılarıyla 19-20 Ekim 2022 tarihlerinde farklı illerden gelen tur operatörlerine, seyahat acentelerine ve sosyal medya fenomenlerine Uşak’ın tarihi, turistik ve kültürel değerleri tanıtıldı.

Program kapsamında misafirlere Uşak ilinin çevresinde bulunan Taşyaran Vadisi, Ulubey Kanyonları, Blaundos Antik Kenti, Clandıras Köprüsü’nün yanı sıra merkezde bulunan Uşak Arkeoloji Müzesi ve Kent Tarihi Müzesi de tanıtıldı.

Etkinlik süresince ve sonrasında sosyal medya hesaplarından 128 paylaşımda bulunuldu. Uşak; doğal zenginlikleri, tarihi değerleri, gelişmiş sanayisi ve kültürel altyapısı ile Türkiye’nin seçkin illerinden bir tanesidir. Gelişmiş sanayisinin yanında tarihi değerleri, doğal güzellikleri ve kültürel altyapısıyla Uşak’ta turizm için gerekli olan birçok destinasyon mevcuttur. Etkinlik kapsamında sosyal medya fenomenlerinin destekleriyle bu destinasyonların geniş çapta tanıtımının yapılması ve tur operatörleri ve seyahat acentelerinin bu destinasyonlara tur düzenlemesi hedeflendi.

İlk gün dünyadaki en büyük ikinci kanyon olma özelliğine sahip Ulubey Kanyonları, Helenistik Dönem’de inşa edilen ve Roma Dönemi’nde önemli bir yerleşim alanı olan Blaundos Antik Kenti, Frigyalılardan kalma yaklaşık 2.500 yıllık tarihe sahip Clandıras Köprüsü, suyun nakış nakış işlediği jeolojik mücevher değerindeki Taşyaran Vadisi ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Ulubey Macera Parkı incelendi. Uşak Merkez’deki tarihi Tekeşoğlu Konağı’nda misafirlere yaren gösterisi yapıldı.

İkinci gün dünyaca ünlü Karun hazinelerinin de yer aldığı Uşak Arkeoloji Müzesi, Uşak’ın kronolojik tarihi, coğrafyası, kurtuluş mücadelesi, turizm zenginlikleri, doğal güzellikleri, folklorik değerlerinin yer aldığı Uşak Kent Tarihi Müzesi, Atatürk Etnoğrafya Müzesi, halı ve kilim dokumalarının yapıldığı Dokurevi ve Dokuyaneller gezilerek ilde yüzlerce yıldır oynanan ata sporu cirit gösterisi sergilendi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.