Uşak Haber Ajansı

İstanbul'dan Norveç Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

KAMPANYALAR

Norveç Krallığı'na seyahat edecek kişiler vize başvurularını Norveç Ankara Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezi VFS Global ofislerinden yapmalıdır. Norveç vize başvurularında ikamet iline göre bir ayrım bulunmamaktadır.

Norveç Krallığı'na seyahat edecek kişiler vize başvurularını Norveç Ankara Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezi VFS Global ofislerinden yapmalıdır. Norveç vize başvurularında ikamet iline göre bir ayrım bulunmamaktadır. VFS Global'in Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'da bulunan ofislerinden Norveç vize başvuruları kabul edilmektedir.

İstanbul ve İstanbul'a yakın il ya da ilçelerde ikamet eden veya başvurularını İstanbul'dan yapmak isteyen kişiler için başvuru süreci ve başvuru merkezi bilgilerini Norveç vize uzman danışmanı Damla Yolbaz Güler’e sorduk.

Damla Yolbaz Güler Kimdir?

Damla Yolbaz Güler, Uluslararası İlişkiler Lisans ve Avrupa Birliği Yüksek Lisans derecelerine sahiptir. VZM Grup danışmanlık şirketinde schengen bölge direktörü olarak hizmet vermektedir.

VFS Global İstanbul Vize Başvuru Merkezi Adres ve İletişim Bilgileri

VFS Global İstanbul vize başvuru merkezinin adresi; Hacıahmet Mah., Kurtuluş Deresi Cad., No: 29/B, Ofton Plaza, Beyoğlu/İstanbul’dur. İstanbul vize merkezine +90 212 373 5816 numaralı telefondan pazartesiden cumaya 08:30 - 12:00 ve 13:00 - 17:00 saatleri arasında ulaşılabilir. info.notr@vfshelpline.com mail adresi üzerinden de vize merkezi ile iletişime geçilebilir.

VFS Global İstanbul Mesai Saatleri

VFS Global İstanbul mesai saatleri, başvurular için hafta içi her gün 08:30 -12:00 ve 13:00 - 15:00 saatleri, pasaport teslimi için ise hafta içi her gün 15:00 - 17:00 saatleri arasındadır.

VFS Global İstanbul Vize Başvuru Merkezi Tatil Günleri

VFS Global İstanbul vize merkezinin tatil günleri aşağıda verilmiştir.

15.04.2022, Kutsal Cuma 02.05.2022, Ramazan Bayramı (1.Gün) 03.05.2022, Ramazan Bayramı (2.Gün) 04.05.2022, Ramazan Bayramı (3.Gün) 17.05.2022, Anayasa Günü 19.05.2022, Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı 11-12.07.2022, Kurban Bayramı Bayramı (3-4.Gün) 15.07.2022, Demokrasi ve Ulusal Gün 26.12.2022, Noel’in 2. Günü İstanbul'dan Norveç Vizesi Nasıl Alınır?

İstanbul’dan Norveç vizesi aşağıdaki aşamalar izlenerek alınır.

Vize başvuru formu https://www.udi.no/en/ adresinden doldurulur ve vize harcı ödemesi yapılır. Başvurulacak vize türüne uygun gerekli belgeler hazırlanır. VFS Global İstanbul'dan vize başvurusu için randevu alınır. Vize randevusunda gerekli evraklar teslim edilir, biyometri kaydı işlemleri yapılır ve hizmet ücreti ödenir.

Gerekli evrakların teslim edilmesi ve biyometri bilgilerinin toplanması ile tamamlanan başvurular, Norveç Ankara Büyükelçiliğine değerlendirme için gönderilir.

VFS Global İstanbul'dan Vize Randevusu Nasıl Oluşturulur?

VFS Global İstanbul’dan vize randevusu, VFS Global'in internet sitesinden online olarak oluşturulur.

İstanbul'da Norveç Vize Danışmanlığı Nereden Alınır?

İstanbul ve yakın çevresinden Norveç vize danışmanlığı, akredite vize acenteleri üzerinden alınabilir. Ayrıca son 59 ay içerisinde Schengen vizesi almış kişilerin akredite acenteler üzerinden, başvuru merkezine gitmeleri gerekmeksizin başvurularını tamamlaması mümkündür.





Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.