Uşak Haber Ajansı

Duş Jeli Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

KAMPANYALAR

Duş jelleri banyo sırasında özellikle hafif ve tazeleyici kokularıyla ve fresh etkileriyle kişilerin hoşlandığı bir temizleme ürünüdür.

Duş jelleri banyo sırasında özellikle hafif ve tazeleyici kokularıyla ve fresh etkileriyle kişilerin hoşlandığı bir temizleme ürünüdür. Yaygın biçimde kullanılan duş jeli ne işe yarar sorusu akla gelebilir. Bu banyo ve temizlik ürünleri yumuşak dokularıyla cilt üzerinde köpürerek sabun görevi görür ve cildi kirden ve yağdan arındırır. Ferahlık verici etkileriyle banyo sırasında terapötik bir etki de sağlayabilir.

Duş jeli çoğu zaman sabuna tercih edilmektedir. Doğal sabun uygulamasının ardından kullanılmasında da sakınca yoktur. Sabuna tercih edilmesinin en önemli nedenleri ise daha kolay uygulanması ve cildi kurutmayan etkisidir.

Duş Jeli Nasıl Kullanılır?

Duş jelinin şampuanlama sonrası banyo lifi ile uygulanması önerilir. Islatılan banyo lifine çok az jel alınarak tüm vücutta köpürtülür. Lifi kullanırken vücuda masaj yapmak sakinleştirici bir etki sağlayacaktır.

Duş jelini uygularken sentetik ve sert liflerle yapay keseleri kullanmak cilde zarar verebilir. Mümkün olduğunca pamuklu ve cilde dost lifler, ipek keseler kullanılmalıdır.

Duş Keli Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Duş jelleri farklı markalardan, değişik içeriklerle piyasada yer almaktadır. Bu konuda çeşit zenginliği giderek artmaktadır. Bunca çeşit içinden duş jeli nasıl seçilir, en iyi duş jeli hangisi soruları gündeme gelmektedir.

Duş jeli seçerken;

l Duş jeli seçerken çok ağır kokulu ürünler alınmamaya dikkat edilmelidir. Formülü hafif kokulu ve yumuşak olmalıdır.

l Duş jelinin aroması sevilen kokulardan seçilmelidir. Daha vurucu kokular sevenler okyanus etkili duş jeli, fresh duş jeli gibi seçimler yapabilirler.

l Cilt tipi de bu konuda önemlidir. Kuru ciltler için duş jeli kremli olanlardan seçilebilir. Bu cilt tipi E vitamini içeren ürünleri alışveriş listesine alabilirler.

l Yağlı ciltler yoğun biçimde nemlendirici etkisi olan jellerden uzak durmalıdır.

l Yağlanmaya açık karma ciltler hindistancevizi özlü jelleri rahatlıkla kullanabilirler.

l Ürünün ph değeri 5.5 ‘ e yaklaşmalıdır. Ürün açıklamalarına dikkat edilmelidir. Yabancı maddelerin olduğu kişisel bakım ürünlerine karşı temkinli yaklaşılmalıdır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.