Uşak Haber Ajansı

Atölye Tipi Pres

KAMPANYALAR

2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde sanayide insan gücünün yerini birtakım ekipmanların aldığından bahsedebiliriz. Onlardan birisi de atölye tipi pres!

2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde sanayide insan gücünün yerini birtakım ekipmanların aldığından bahsedebiliriz. Onlardan birisi de atölye tipi pres!

Pres; sıcak ya da soğuk şekil verme işleminin gerçekleştirileceği bir ekipman olarak özetlenebilir. Pres; fizik derslerinden aşina olduğumuz üzere çeneler arası kuvvet üreten ve uygulayan bir makinedir. Pres sayesinde yapılabilecek işlemlerden şu şekilde bahsedilebilir:

Dilimleme ve kesme Pul ya da şekil kesme Hassas veya sıkıştırarak delme Delik açma ve zımbalama Bükme Katlama Damgalama Ağız büzme İncelterek çekme Açık veya kapalı kapta dövme

Tek veya çift bar transferi sistemi; kalıp içerisindeki parçaların transferini gerçekleştirir. Bu durum; parça üretimindeki maliyeti düşürerek sanayideki en büyük sorunlardan birisini çözer. Bunun yanı sıra, transfer işlemlerinin daha hassas bir şekilde yapılmasını sağlar. Yükleme ve boşaltma sistemleri; presler arası transfer işlemlerin yapılabilmesi adına hayati önem taşır. Titreşim sönümleme sistemi; üretim maliyetini azaltması ile dikkat çeker. Ayrıca, cihaz hasarlarının da önüne geçer.

Pres şok amortisörü; atölye tipi pres açısından hayati önem taşıyan detaylardan birisidir. Preslerin korozyon sebebi ile çatlamasının önüne geçer. Ayrıca, kalıpların ömrünü azaltması gibi endüstri açısından harika bir özelliği daha bulunur. Atölye tipi pres içerisinde kendisine yer bulan parça tonajı; insan sağlığı adına hayati bir öneme sahiptir.

Talaşlı İmalat Makinaları

Talaşlı imalat makinaları, metal veya diğer malzemeleri kesmek ve şekillendirmek için kullanılan bir tür otomatik endüstriyel makinedir. Hammaddelerden hassas parçalar oluşturabildikleri için üretim süreçlerinde yaygın olarak kullanılırlar. İşleme makineleri, bilgisayar sayısal kontrol (CNC) teknolojisi kullanılarak çeşitli şekiller ve boyutlar oluşturmak üzere programlanabilir. Makinistler, CNC programlamayı kullanarak yüksek doğruluk, tekrarlanabilirlik ve yeniden üretilebilirlik ile hassas parçalar oluşturabilirler.

İşleme makineleri, kullanıldığı uygulamaya bağlı olarak çeşitli boyut ve stillerde gelir. Tipik bir makine bir yatak, torna mili, soğutma sistemi ve güç besleyici içerir. Yatak genellikle, makinistin üzerinde çalışılan malzemenin farklı alanlarına erişmesine izin veren ayarlanabilir bir masaya monte edilir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.