Uşak Haber Ajansı

2023'te Bahreyn'e Vize Gerekiyor Mu?

KAMPANYALAR

Bahreyn’e seyahat etmek isteyen hizmet pasaportu, hususi pasaport ve diplomatik pasaport hamili Türk vatandaşları 90 gün için vizeden muaf tutulurken; umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabi olup 30 güne kadar yapacakları Bahreyn seyahatleri için e-vize alma hakkına sahiptir.

Bahreyn’e seyahat etmek isteyen hizmet pasaportu, hususi pasaport ve diplomatik pasaport hamili Türk vatandaşları 90 gün için vizeden muaf tutulurken; umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabi olup 30 güne kadar yapacakları Bahreyn seyahatleri için e-vize alma hakkına sahiptir.

2023 yılı Bahreyn vize işlemleri hakkında merak edilenleri yetkili vize merkezi Vizem.net'ten göçmenlik ve vize danışmanı Tuğçe Çaldıran’a sorduk.

Bahreyn vize işlemleri için: 0850 241 1868

Bahreyn Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bahreyn vize başvurunuzu; online veya kapıda olmak üzere iki şekilde yapabilirsiniz.

Bahreyn Kapı Vizesi Başvuru İşlemleri

Bahreyn kapı vizesi işlemlerini, Bahreyn uluslararası havaalanına veya diğer giriş limanlarına varıldıktan sonra, havaalanındaki göçmenlik masasına giderek pasaportunuzu ve diğer seyahat belgelerinizi beyan ederek yapabilirsiniz. Başvuru esnasında yetkili kişi, Bahreyn’e seyahat amacınız ve kalışınız ile ilgili sorular sorabilmektedir; tüm sorulanlara doğru olarak cevap vermeli ve istenmesi halinde kanıt olarak belge sunmalısınız. Başvurunuz olumlu sonuçlanırsa vize ücretini ödemenizin ardından vizeniz düzenlenecektir.

Göçmenlik memuru pasaportunuza damga bastıktan sonra ülkeye girebilirsiniz. Ancak görevlinin sizin veya seyahatiniz hakkında herhangi bir şüphesi varsa veya Bahreyn’e seyahat amacınızı ispatlayamazsanız, vize başvurunuz reddedilebilmektedir.

Online Bahreyn Vize Başvurusu

Online Bahreyn vize başvurusunu, Bahreyn hükümetinin resmi websitesi olan https://www.evisa.gov.bh/ adresinden yapabilirsiniz.

Kişisel, kimlik ve pasaport bilgilerinizi içeren başvuru formunu eksiksiz olarak doldurduktan sonra gerekli belgeleri JPG veya PDF formatında eklemeli ve vize ücretini banka veya kredi kartı ile online olarak ödemelisiniz. Başvuru tamamlandığında başvuru sonucunuzu size verilen referans numarası ile takip edebilirsiniz. Bahreyn vizesi başvurunuz onaylandığında ise e-vizenin çıktısını alarak Bahreyn seyahatiniz için kullanabilirsiniz.

Bahreyn Vizesi için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Bahreyn vizesi için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

Ülkeye giriş tarihinizden itibaren 6 ay geçerli bir pasaport Vesikalık fotoğraf Gidiş-dönüş uçak biletleri Bahreyn’de bulunacağınız süre boyunca geçinebileceğinizi gösteren son 3 aya ait banka hesap dökümleri Bahreyn için konaklama belgeleri Bahreyn Vize Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Bahreyn vize başvuru ücreti içerisinde bulunan başvuru işlem ücreti 4 Bahreyn dinarı (2023 Ocak için karşılığı 10 dolar veya 200 TL), vize onay ücreti 5 Bahreyn dinarı (2023 Ocak için karşılığı 13 dolar veya 250 TL) ve vize başvuru harcı ise 30 Bahreyn dinarıdır (2023 Ocak için karşılığı 80 dolar veya 1.490 TL).

2023 yılında Bahreyn vizesi için masraflar, vize harcı, seyahat sağlık sigortası ve gerekli hallerde yeminli tercüme ve noter işlemleri dahil ortalama 180 dolar tutmaktadır.

Bahreyn'de Gezilecek En Popüler Yerler Nerelerdir?

Bahreyn’de gezilecek en popüler yerler aşağıda listelenmiştir.

Bahreyn Ulusal Müzesi Bahreyn Kalesi Fatih Camii Bab Al Bahreyn İnci Çıkarma Müzesi Amwaj Adası Manama Çarşısı

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.