Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta Atatürk Ölümünün 84. Yılı Gözyaşlarıyla Anıldı

GÜNDEM

Büyük matem ve hüznün saat 9'u 5 geçe tüm yurtta olduğu gibi Uşak’ta sirenler çalınıp hayat durdurdu.

Uşak Haber- Tüm yurt genelinde saat 9'u 5 geçe hayat dururken, bütün bayraklar yarıya indi. İstiklâl mücadelemizin başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete irtihalinin 84’ncü yılında tüm yurtta olduğu gibi Uşak’ta da anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84'üncü yılı dolayısıyla Uşak’ta düzenlenen anma programları kapsamında ilk tören 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda gerçekleşti.

Tören Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın çelenk sunumlarıyla başladı. Saatler 09:05’i gösterdiği sırada sirenle birlikte 2 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı ile son buldu.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebeti ile Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen programda ise

Tarih öğretmeni Fatmanur Karadağ Günay, günün anlam ve önemini belirten konuşmasına şu sözlerle başladı : “ Kadim Türk milleti 84 yıl önce bugün büyük bir kahramanını uğurladı tarihin şanlı sonsuzluğuna. Bizler 84 yıldır her 10 Kasım da saat 09:05 geçe durduruyoruz zamanı. Hepimiz ayrı ayrı ve aynı çoklukta özlüyoruz onu, saygıyla minnetle ve iftiharla anıyoruz. Göçüp gitse de bu dünyadan milletimin büyük lideri 84 yıldır bir ediyor bizi. Ruhu şad olsun aziz milletim başımız sağ olsun, başımız dik olsun, Allah istikbalimizi aydınlık istiklalimizi daim kılsın.” Diyerek sözlerine son verdi.

Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Beni Hatırlayınız” adlı oratoryo ve Özel Eğitim öğrencileri tarafından düzenlenen “Atatürk Çocukları” adlı gösteri sergilendi.

Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi grafik ve fotoğraf alanı öğrencileri tarafından düzenlenen “fotoğraflarda Atatürk” sergisinin gezilmesi sonrasında program sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.