Uşak Haber Ajansı

Uşak Valisi Demir, Türkiye Ekonomisine Yöneltilen Saldırı Aşılacak

GÜNDEM

Uşak Valisi Salim Demir, döviz kurlarındaki dalgalanmaya ilişkin "Ekonomimize yöneltilen saldırı devletimizin bekasına milletimizin huzur ve refahına yönelik bir girişimdir" dedi.

Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Esnaf Sanatkarları Odaları Başkanı Atalay Savaş ile Uşak Ticaret ve Sanay Odası, Uşak Organize Sanayi Bölgesi, Uşak Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi temsilcileri ile birlikte Uşak Valiliği toplantı salonunda Türkiye Ekonomisine Yöneltilen Saldırı “ hakkında basın açıklaması yaptı.
Toplantıda konuşan Vali Demir “Her geçen gün büyüyen ve gelişen, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan ülkemize yönelik saldırıların doruk noktasına ulaştığı günleri hep birlikte gördük” dedi.

Uşak Valisi Salim Demir açıklamasının devamında “Döviz kurundaki gelişmelerin ekonomik hiçbir temelinin olmadığını, tamamen Türkiye’ye bir saldırı mahiyeti taşıdığını ekonomiyi biraz takip eden herkes anladı.

Etkileri azalmaya, döviz kurları normale seyretmeye başlasa da millet olarak bu gerçekleri görmeli, bu ve bundan sonra benzer saldırılara karşı, hazırlıklı ve duyarlı olmalıyız. İşte bu nedenle bugün sizlerin karşısına Uşak’ta sanayimize ve ekonomimize yön veren oda temsilcilerimizle birlikte çıktık. Gerçekten bambaşka bir durumla karşı karşıyayız. Bu saldırılara karşı Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile diğer ilgili ekonomi birimlerimiz gereken adımları atıyorlar, atmaya devam edecekler.

Tarih sahnesine çıktığı günden bu yana ve bugün üzerinde yaşadığımız bu coğrafyada, çeşitli zamanlarda toprakları işgal edilmeye, bağımsızlığı elinden alınmaya çalışılmış; uğrunda sayısız şehit verdiğimiz devletimiz her defasında bu saldırılara gereken cevabı vermiştir. Ekonomimize yöneltilen bu saldırı da devletimizin bekasına milletimizin huzur ve refahına yönelik bir girişimdir. Bunun da cevabı verileceğinden kimsenin endişesi olmasın.

Ülkemizin gelişme ve kalkınmasını hazmedemeyen, bölgede haritaları ve enerji kaynaklarını diledikleri gibi şekillendirmeye çalışan güçler, artık açık olarak saldırmaya cüret eder hale gelmişlerdir. Uzun yıllar çeşitli bölücü terör örgütlerini destekleyen dış mihraklar, içimizdeki bir grup hainin girişimiyle 15 Temmuzdaki darbe girişimi başarısızlığa uğramıştır.

Gerek içeride gerekse dışarıda bu ülkenin, bayrağına, bağımsızlığına ve bölünmez bütünlüğüne kast edenler her dönem hak ettikleri cevabı almışlardır.

Buna rağmen her defasında başka bir kılıfla; fiili, siyasi ve ekonomik saldırılarla emellerinden vazgeçmeyecekleri anlaşılan bu düşmana karşı, her zaman duyarlı olmak zorunda olduğumuz bir kere daha ortadadır.

Bizlere her cepheden saldıran bu güçlere karşı, bir ve beraber olmaktan, çok sevdiğimiz, uğrunda canımızı feda etmekten kaçınmadığımız aziz vatanımız için her zamankinden çok daha fazla çalışmamız gerekmektedir.

Mücadele ekonomik alandaysa, çok daha fazla çalışmalı, çok daha fazla üretmeli, bilim ve teknolojiyi çok iyi kullanarak her zaman bir adım ilerde olmalıyız.

Mücadele 15 Temmuzda olduğu gibi doğrudan topla tüfekle, uçaklardan atılan bomba ile yapılacaksa, bunun zaten cevabını verdik, her defasında bu aziz ve kahraman millet gerekeni yapacaktır.

Bugün ilimiz ve ülkemiz ekonomisine zarar vermeye kalkışan, spekülatif iç ve dış hareketlerle ekonomik dengeleri alt üste etmeye çalışanlara karşı; tek yürek olduğumuzu, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu göstermek amacıyla, ekonomimizin aktörleriyle, kıymetli oda temsilcilerimizle karşınızdayız.

Bu ülke için bu gün de dimdik ayaktayız, mücadele hangi alanda yapılacaksa, 15 Temmuzda olduğu gibi bugün de birlik ve dayanışma içindeyiz.

Bugün görülüyor ki mücadele ekonomik alanda yapılıyor; bunun yol ve yöntemini, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan süreç içinde yaptığı açıklamalar ve konuşmalarıyla ifade etmiştir.

Madem maruz kaldığımız saldırının ekonomimizin gerçek durumuyla bir ilgisi yoktur, işin arkasında başka niyetler vardır, öyleyse bizim de kendimizi buna göre konumlandırmamız gerekiyor.

Ülkemizin ekonomik alandaki gerçeklerini elbette görmezden gelemeyiz. Ekonomi alanında cari açık, faizler, enflasyon başta olmak üzere çözülmesi gereken bazı sorunlar devletimizin üzerinde titizlikle durduğu konular arasında yer almaktadır.

Uşak’ta ekonomiye katsı sağlayan ve bugün yanımızda olan çok kıymetli oda başkanlarımızla, temsilcilerimizle, bu saldırılara karşı fikir birliği içinde olduğumuzu, hep birlikte mücadele edeceğimizi bilmenizi istiyoruz.

Bizler bu kıymetli vatan için, şanlı bayrağımız için, devletimizin bekası için; el birliği işbirliği ve gönül birliği ile hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz. Kimsenin bundan endişesi olmasın. Yediden yetmişe herkes bu onurlu karşı duruşu, ekonomik saldırıya karşı takdir edilecek bir tavrı sergiliyor. Basın yayın organlarımız da milletimiz ortak sesini duyurmakta yardımcı olursa, bu mücadeleye katkı sağlamış olacaklardır” dedi.

Açıklamanın ardından Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Esnaf Sanatkarları Odaları Başkanı Atalay Savaş ile Uşak Ticaret ve Sanay Odası, Uşak Organize Sanayi Bölgesi, Uşak Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi temsilcileri ile basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Yorumlar (1)

zafer ergün 6 Yıl Önce

Elbette aşılacak önceden dolar amerika mı vardı.. incez bincez biraz uğraş vercez.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.