Uşak Haber Ajansı

100.Yıl Kutlamaları Hız Kesmeden Devam Ediyor.

GÜNDEM

Uşağın kurtuluşun 100. Yılı kutlamaları kapsamında paraşüt ekiplerinin sunduğu gösteriden sonra f-16 uçaklarının yaptığı gösteri nefesleri kesti.

Uşak Haber -Uşağın kurtuluşun 100. Yılı kutlamaları kapsamında paraşüt ekiplerinin sunduğu gösteriden sonra f-16 uçaklarının yaptığı gösteri nefesleri kesti.

Uşağın Kurtuluşunun 100. Yıl kutlamaları ilk olarak Uşak Havaalanında başladı. Etkinliğe Uşak protokolünün yanı sıra Uşaklıların ilgisi de yoğundu.

Programda konuşan Uşak Belediye Başkanı Çakın : İşgalciler Uşak'a doğru kaçacak ve bu kez 1 Eylül'de bu kadim topraklarda yeni bir hezimete uğrayacaktı. Zafer silsilesi sürecek, Yunan ordusu 9 Eylül'de denize dökülecekti." İfadelerini kullandı .

Bütün bu hadiseler, bir milletin olumsuz koşullara rağmen 'Ya İstiklal ya Ölüm' fikriyle harekete geçtiğinde neleri başarabileceği konusunda bizlere örnek teşkil etmektedir diyen Uşak Valisi Dr. Turan Ergün " Bütün bu hadiseler, bir milletin olumsuz koşullara rağmen 'Ya İstiklal ya Ölüm' fikriyle harekete geçtiğinde neleri başarabileceği konusunda bizlere örnek teşkil etmektedir Bundan 100 yıl önce kutsal vatan topraklarımızı işgale girişen emperyalistlere karşı çok çetin ve kararlı bir mücadele verilerek güzel yurdumuz ve bu güzel, kadim şehrimiz düşman işgalinden kurtarıldı." dedi

Konuşmalardan sonra emekli hava Albay Emin Kurt, Büyük Taarruz kapsamındaki mücadeleyle ilgili bilgiler verdi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı paraşüt takımının gösterisinin ardından, 6. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan F-16 uçakları gösteri uçuşu yaptı.

Daha sonra Anadolu Ajansının "Mehmetçik: Zaferin Askerleri Sergisi" vatandaşlar ve protokol üyeleri tarafından gezildi

Vali Ergün, serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye başkanı Çakın’da Uşaklı hemşehrilerimizle bu sergiyi buluşturdukları için çok teşekkür ediyorum. İfadelerini kullandı.

Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı etkinlikleri Göğem Anıtı ziyareti sonrası kurtuluş savaşı şehidi Çeçeli Kara Murat Mezarının ziyareti ile devam etti.

Çeçeli Kara Murat Mezarının başında kuran okunması ve dua edilmesinden sonra , Besime Atalay’ın mezarı ziyaret edildi.

Öğle namazından sonra merkez tüm camilerde Kur’anı Kerim okundu. Ardından Fetih,Yücetepe,Laleli,Ulu Camiilerinde lokma dağıtıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.