Uşak Haber Ajansı

Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Prof Dr. Erol Özvar Uşak Üniversitesini Ziyaret Etti

GENEL

Uşak'a gelen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Uşak Üniversitesi'nde ziyarette buunup Senato Toplantısı'na katıldı.

Uşak’a gelen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Uşak Üniveristesi Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş'ı makamında ziyaret ederek burada anı defterine yazdıktan sonra, Uşak Üniversitesi Senatosu Toplantısı'na katıldı. Toplantıda açıklama yapan YÖK Başkanı Özvar, Türkiye'nin güzel şehirlerinden olan Uşak'ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken, üniversite sanayi işbirliği konusunda Uşak Üniversitesinin örnek bir üniversite olduğuna vurgu yaptı.

Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Prof Dr. Erol Özvar konuşmasında “Bugün ülkemizin en şirin şehirlerinden, en güzel sehirlerinden bir tanesi Uşak’ta bulunuyoruz. Uşak ilimizin güzide universitesi Uşak Üniversitesinde çok değerli rektörü Ekrem beyin daveti üzerine bulunuyorum. Bugün birazdan üniversitenizin kararlarının tecelli ettiği en önemli kurulu, senato kurulunda hocalarımız da birlikte üniversitemizin değerli öğretim elemanları ile birlikte bir toplantı gerçekleştireceğiz. Uşak ilinde Uşak üniversitemizde bulunmamızın en önemli sebebi öncelikle üniversitemizin faaliyetleri hakkında üniversitemizin hocaları ve yöneticileri ile birlikte görüşmeler yapmak. Mmalumunuz olduğu üzere üniversiteler bir ülkenin beşeri sermayesi ve genç nüfusuna değer katan ulu nüfusun yetişmesini en büyük katkıda bulunan müesseselerin başında geliyor. Uşak üniversitemizde bünyesinde bulunan 25000 civarında zannediyorum yanılmıyorsam 25-26000 sayısına varan ülkemizin muhtelif şehirlerinden gelip burada okuyan gençlerimize hizmet veriyor. Öncelikle tabii universitemizde yükseköğretim ile eğitim öğretmen kalite standartları üzerinde duracağız, sonra üniversitelerimizden beklediğimiz ikinci önemli işlev ki Uşak üniversitemizin de bir misyonu var bu misyon çerçevesinde deri tekstil seramik lanlarında ihtisaslaşma konusunda ciddi mesafeler katetmiş üniversitemizin başarılı alanlarda olmak üzere sonra bugüne kadar yapılanları birlikte mütalaa edeceğiz. Üniversiteler ülkenin hem genel kalkınma hem de bölgesel kalkınmasına en önemli hizmeti veren, bu uğurda fevkalâde roller oynayan kurumların başında gelmektedir. Uşak üniversitemizin de önümüzdeki dönemde ülkemizde üniversite iş dünyası ilişkilerinde fevkalade örnek model olacak potansiyelleri barındırdığını biliyoruz. İşte bu bakımdan üniversite iş dünyası ilişkilerinde üniversitemizin daha yapabileceği neler olacak bu sorular etrafında üniversitemizin çok kıymetli hocalarıyla bir araya gelmiş olacağız. Dolayısıyla demek ki bir açıdan eğitim-öğretim bir açıdan da üniversite iş dünyası ilişkilerini birlikte değerlendireceğiz. Uşak üniversitemiz üniversite-sanayi işbirliği konusunda inanıyorum ki ülkemizin diğer üniversitelerine örneklik teşkil edecek faaliyetler sergilemektedir ve sergileyecektir. İşte bugün bu maksatla buradayız birlikte hocalarımızla birlikte bu hususları değerlendireceğiz. Bu toplantımızda ziyaretimizin hayırlara vesile olmasını diliyoruz, ayrıca Uşak üniversitesi'nde eğitim öğretim faaliyeti içinde olan öğrencilerimizle birlikte bu akşam ayrıca birlikte bir de iftar programı yapacağız. Üniversitelerimizin muhtelif birimlerini fırsatım uzun olduğu ölçüde ziyaret edeceğiz onlara göreceğiz ve toplantımızı tamamlayacağız” dedi.

Toplantının ardından üniversitedeki uygulama merkezlerini ziyaret eden Özvar, Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezinde çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yürütülen çalışmalardan menun kalan YÖK Başkanı Özvar, uygulama merkezinden ayrılarak Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ı makamında ziyaret etti. Valilik ziyareti sonrası Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tasarım merkezi işe protok imzalanan Uşak Ceza İnfaz Kurumu'ndaki deri üretim merkezini satış mağazasını ziyaret eden Özvar'a burada Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz eşlik etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.