Uşak Haber Ajansı

Vali Salim Demir’in "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" Mesajı

GENEL

Uşak Valisi Salim Demir, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını nedeni ile kutlama mesajı yayımladı.

Uşak Valisi Salim Demir, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını nedeni ile yayımladığı kutlama mesajında "Tüm toplumların ihtiyacı; demokrasinin ise olmazsa olmaz unsurlarından olan “Basın”, toplumun aydınlanmasında, ilerlemesinde çok önemli misyonlar üstlenmiş, teşvik edici bir güçtür. Bağımsız basın kuruluşları demokrasinin güçlü kılınmasını sağlayan en önemli etkenlerden biri olmanın yanında, toplumun her alanda gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır. 
Bilginin en önemli güç olduğu günümüzde, basının görevi tüm dünyada olup bitenleri, etkileşimli olarak toplumun her kesimine aktarmakla, bilgi paylaşımı sağlamakta, toplumların modernleşme alanında, birbirleriyle yarışmasını sağlayan önemli bir görevi üstlenmektedir.

Türk basını ise milletimizin tarihe altın harflerle yazdığı destanlarda önemli görevler üstlenmiştir. Kurtuluş Savaşımız sırasında çok zor şartlara ve imkansızlıklara rağmen toplumu milli direniş konusunda bilgilendirerek bu kutlu mücadeleye çok önemli destek veren Türk Basını, en büyük toplumsal katkısını ise bundan iki yıl önce 15 Temmuz Destanında göstermiştir. 

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında ve sonrasında Türk yazılı ve görsel basının neredeyse tamamı Devletimizin ve Milletimizin yanında yer alarak hainlere karşı tavır göstermiş, FETÖ terör örgütünün belinin kırılmasına önemli katkılar sağlamıştır. Bu darbe girişiminde Türk Basını milli bir duruş sergilememiş olsaydı, FETÖ denen hain terör örgütü ile mücadele etmek, elbette çok daha zor olacaktı. 

15 Temmuzdaki Türk Basının tavrı da göstermiştir ki basın, verdiği bilgi ve haberlerle sadece toplumun kültürünü arttıran bir etmenden çok öte; Milletin değerlerine sahip çıkmakta, çok önemli mücadelelerde de olumlu katkılar sağlamaktadır. 

Bu değerli katkılarının yanında toplumumuzun haber alma hakkını kullanmasını sağlayan ve milletimizin önünü açan tüm basın mensuplarımızın, Türk Basını’nda sansürün kaldırılmasının 110. yıl dönümü olan "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını" tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar, yaşamlarında sağlık ve mutluluklar diliyorum"dedi
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.