Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

GENEL

Uşak 2017 yılı 2. dönem, üçüncü İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı Özel İdare Toplantı salonunda Uşak Valisi Salim Demir başkanlığında gerçekleştirildi.

2017 yılı 2. dönem yatırımları ele alındığı toplantıda il genelinde sürdürülmekte olan yatırımların bütün kurumlar ile koordinasyon içinde en hızlı ve en sağlıklı şekilde tamamlamak gerektiğini söyleyen konuşan Valisi Salim Demir, yatırımcı kuruluşların yürüttüğü 286 projeden 39'unun tamamlandığını, 197 projenin devam ettiğini, 32 projenin ihale aşamasında olduğunu, 18 projeye ise henüz başlanmadığını belirtti.

Vali Yardımcıları Mehmet Hulusi Kaya, İsmail Gürsoy, Mesut Taner Genç, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, ilçe kaymakamları, İlçe belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri ve Uşak’ta ki daire müdürleri katıldığı toplantıda konuşan Uşak Valisi Salim Demir " İl Koordinasyon kurulları 3 aylık periyotlar halinde ülkemizin bütün illerinde gerçekleştirilir. Bu toplantıdan amaç burada bulunan yatırımcı kuruluşlar arasındaki koordinasyonu sağlayarak yatırımların daha hızlı hedefe ulaşır şekilde yürütülmesini sağlamaktır Dolayısıyla tüm yatırımcı kuruluşlarımızdan şunu istirham ediyoruz; benim de yeni göreve başlamış dolayısıyla genel olarak programlarında yer alan gerekiyorsa tamamlanmış olanlar da dahil olmak üzere, yatırımlarla ilgili genel bir çerçeve çizmeleri, yatırımlarla ilgili darboğazlar veya koordinasyonu gerektiren bir durum var ise bunun altını çizerek belirtmeleridir. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum, bundan sonraki toplantılarda da çok güzel işlere imza atacağımız yatırımları ele alacağımıza inanıyorum. Valiliğimize gönderilen yatırım izleme raporlarına göre toplam 377 proje bulunuyor. Bu projelerin toplam bedeli 1 Milyar 481 bin TL’dir. Yatırımcı kuruluşlarca yürütülen 286 projeden 39’u tamamlandı. 197’si devam etmekte, ihale aşamasında 32 adet proje bulunurken, 18 projeye ise henüz başlanmamıştır. 2017 yılı ikinci dönem sonu itibari ile il genelinde yatırımlara, yatırımcı kuruluşlarca 102 milyon 739 bin TL, belediyelerce 58 milyon 020 bin TL olmak üzere toplamda 161 milyon 120 bin TL tutarında harcama gerçekleştirildi. Yatırımcı kuruluşların yürüttükleri projeler kapsamında yüzde 38 oranında nakdi gerçekleşmeye karşılık yüzde 50 fiziki gerçekleşme, belediyelerin yürüttükleri projeler toplamında ise yüzde 17 oranında nakdi gerçekleşmeye karşılık yüzde 35’lik bir fiziki gerçekleşme sağlandı" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.