Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta hastanedeki Zehirlenme iddiası

GENEL

Uşak’ta bugün sabah saatlerinde Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bulantı, kusma ve ishal şikâyeti ile başvuran kurum personelinin müracaat etmesiyle ilgili çalışma başlatan Uşak Valiliği yazılı açıklama yaptı.

Uşak Valiliğinde yapılan yazılı açıklamada hastaneye müracaat eden 92 kişi olduğu ve 13 kişinin hastanede dağıtılan yemek ile hiçbir temasının olmadığı belirtildi.

 Yapılan açıklamda “Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bulantı, kusma ve ishal şikâyeti ile başvuran kurum personeli hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

02/08/2017 Tarihinde sabah erken saatlerden itibaren hastane acil servisine bulantı kusma ve ishal şikâyeti ile kurum çalışanı hastane personeli başvuruda bulunmuştur.

Saat 12.30 itibariyle başvuru sayısı 92’dir. Başvuran hastalara akut gastroenterit tanısı konulmuş olup tetkik ve tedavileri yapılmıştır. Hâlihazırda acil serviste 15 hastanın tedavisine devam edilmektedir. Kalan hastalar ayaktan tedavi ile taburcu edilmiştir.

Bu süreçte yapılan çalışmalar kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yemekhanede yemek yapımında kullanılan içme suyunda mikrobiyolojik kimyasal ve toksikolojik numuneler analiz için alınmıştır. Ayrıca yemek firması tarafından yemek esnasında içmek için dağıtılan 200 lük paket sulardan da analiz için örnekler alınmıştır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından da iki günlük yemek numunelerinden analiz için örnekler alınmıştır. Yapılan incelemede söz konusu yemekten toplamda 2500 öğün dağıtımı yapılmış olup akut gastroenterit vakası yaşanan toplam 92 kişiden 13 kişinin dağıtılan yemek ile herhangi bir teması da olmamıştır.

Söz konusu müracaat eden vakalar ‘hafif düzeyde’ olup ayaktan tedavi ile taburcu edilmektedir. Olayla ilgili inceleme ve araştırma devam etmektedir.” İfadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.