Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta Etkili Olan Yağış Arı Kovanlarını Aldı Götürdü

GENEL

Uşak’ın Banaz ilçesinde etkili olan ve aniden başlayan yağmur nedeniyle derelerin taşması sonucu suya kapılan kovanlardaki arılar telef oldu.

Uşak Haber  - Uşak’ın Banaz İlçesine bağlı Büyükoturak köyünün Kozviran mahallesinde aniden başlayan şiddetli yağmur nedeniyle Kozviran mahallesinde bulunan Kozviran ve Kocakova derelerinde taşkın yaşanmasına neden oldu.

Su taşkınının yaşandığı bölgede Aydın'ın Kuşadası ilçesinden gelen arıcılar Mustafa Şan, Mustafa Soyyiğit, Serhat Soyyiğit ve Şener Soyyiğit'e ait bulunan 250 kovan arı dereden taşan suya gömülürken, bazı kovanlar ise suyun sürüklemesi sonucu dereye düşerek gitti.

Taşkının meydana geldiği bölgede suyun içerisinde kalan ve sürüklenen kovanlardaki arıların birçoğu ise telef olurken, yaşanan taşkın sonrası arıcılar tarafından cep telefonu ile çekilen görüntülerde taşkının boyutu gözler önüne geldi.

6 yıldır Aydın’da bu gölgeye arı getirdiklerini söyleyen Mustafa Şan “bugün öğlen saatleriydi, çok kuvvetli yağmur yağıyordu. Bizde barakada bekliyorduk yağmurda çalışamıyoruz. Bir dışarı bakalım dedik. Arılar ne durumda dedik. Bir baktık burada ki 250 kovan arı selin içinde kalmış, suyun içinde almış. Hemen koşturarak suyun yolunu kapatmaya çalıştık ama çok aşırı su geliyor. Muhtarı aradık. Muhtar sağ olsun şey gönderdi, kepçe gönderdi. Traktör geldi. Bir arkadaşı çağırdık traktör geldi. Oradan suyun yolunu kapatmak için çalıştık ama olmadı. O arada çok kuvvetli su geldi. 250 kovan arıyı olduğu gibi kuvvetli su götürebildiği kadar götürdü. Ortadan 100 kovan kadar aldı götürdü. Biz kurtarabildiğimizi kurtardık, bir kısmı dereye gitti, bir kısmını kurtarabildiğimizi kenara koyduk. Kalanlarda suyun içine gömüldü ama birazını sürükledi birazı boğuldu öldü. Yarın hasar tespit çalışması yapacağız şu an bilmiyorum net olarak ama 80 -100 kovan arası zaiyatımız var, arı ölüsü var” dedi

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.