Uşak Haber Ajansı

Uşaklı Sanayici, Bakanlıktan Acil Çözüm Bekliyor

GENEL

Uşaklı sanayici işadamları, elektrik ile ilgili yaşadıkları bu sorunlar nedeni ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan acil çözüm beklediklerini dile getiriyor.

Uşak’ta bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım eksikliğinden dolayı yaşanan elektrik dalgalanmaları ve kesintileri, ani voltaj düşmesi ve yükselmeleri son teknoloji dokuma makinelerine zarar verirken büyük çaplı maddi kayıplara da yol açmaya başladı.

Uşaklı sanayici işadamları, elektrik ile ilgili yaşadıkları bu sorunlar nedeni ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan acil çözüm beklediklerini dile getiriyor.

Uşak OSB’ye 3 yıldır elektrik yatırımı yapılmadığını ve bu nedenle mevcut elektrik hattı OSB’ye yetersiz geldiğine değinen Uşak Tekstil İşverenleri Sendikası Başkanı Arif Öztan, “yaşanan bu olumsuzluklar üretimi %20 düşürüyor. Uşak OSB’de 3 yıldır yaşanan elektrik sorununu dönemin Bakanı Taner Yıldız’a aktarmıştık. Yıllar geçti ancak herhangi bir çözüm üretilmedi. Her elektrik dalgalanmasında son teknoloji ve milyonlarca dolar değerindeki dokuma makinelerinin 3 ile 4 bin Euro değerindeki kartları yanıyor, bu makineler arıza giderilene kadar en az 2saat çalışmıyor. Bu da doğal olarak üretimde %20 ile %25 arasında zarara yol açıyor” dedi.

Uşak Tekstil İşverenleri Sendikası Başkanı Arif Öztan; “Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde elektrik dağıtımının yapıldığı trafonun biran önce yenilenmesi ve gücünün artırılması gerekiyor. Uşak yapılan onca girişime ve yatırıma rağmen elektrik yatırımında neredeyse 5 yıl geriden geliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bu konuya biran önce el atmasını ve acil çözüm bulmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.