Uşak Haber Ajansı

Uşak'lı Umut Özbey, 5 Hastaya Umut Oldu

GENEL

Uşak'ta, 15 Ağustos'ta Uşak - Banaz kara yolunda yaşanan motosiklet kazası sonucu ağır yaralı olarak hastaneye getirilen ve hastanede beyin ölümü gerçekleşen 37 yaşında ki Umut Özbey'in organları bağışlandı.

Uşak Haber - Uşak'ta, motosiklet kazası sonucu kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesine 1 hafta dayanabilen ve beyin ölümü gerçekleşen Umut Özbey'in organları bağışlandı.

Umut Özbey'in akciğer, kalp, karaciğer ve böbrekleri İstanbul, Antalya, Aydın ve İzmir'deki nakil bekleyen hastalar umut olacak.

Umut Özbey'in bağışlanan organlarından akciğeri Antalya, kalbi ise İstanbul'a götürmek için Türk Hava Kuvvetleri ve Sağlık bakanlığından tahsis edilen 2 uçak Uşak’tan havalanırken, Karaciğer Aydın'a, böbrekler ise İzmir'e kara yoluyla gönderildi.

Umut Özbey'in organ nakli ve sürec hakkında bilgi veren Medical Park Uşak Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon doktoru Murat Turan; "Hastamız yaklaşık 1 hafta önce geldi. Motosiklet kazası sebebiyle araç dışı trafik kazasından dolayı acil servise getirildi. Daha sonra acil olarak ameliyata aldık hastada beyin kanaması mevcuttu, yoğun bakım izlenim tedavisinin ardından hastada dün itibarıyla beyin ölümünün gerçekleştiğini saptadık. Bunun üzerine gerekli tahlilleri yaptıktan sonra hastanın yakınları ile konuştuk. Hastanın yakınları organ nakli için hastamızın verici olmasına donör olmasına karar verdiler. Ondan sonra organ nakil işlemlerini başlattık, şimdi hastamızın kalbi karaciğeri akciğerleri böbreği alındı. Kalbi Akdeniz Üniversitesi'ne gitti Antalya'ya, akciğerlere İstanbul Koşuyolu Hastanesi'ne gitti, karaciğeri Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'ne gitti , böbrekler ise bir tanesi İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti, diğer içinde çalışmalar sürüyor nerede ihtiyaç varsa oraya gönderilecek" ifadelerini kullandı

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.