Uşak Haber Ajansı

"Mobil Kaza Tutanağı" Hakkında Bilmedikleriniz

GENEL

Nisan 2008 tarihinden bu yana kağıt form ile düzenlenen Kaza Tespit Tutanaklarının, akıllı telefonlardan da doldurulabildiğinizi biliyormusunuz.

Uşak Haber - Kağıt form doldurularak tutulan kaza tespit tutanakları Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelge gereğince artık akıllı telefonlardan da doldurulabiliyor.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından geliştirilen “Mobil Kaza Tutanağı” uygulaması ile artık sürücüler, tutanak doldurma işlemini çok daha hızlı ve kolayca yapabiliyor.

"Mobil Kaza Tutanağı" düzenlemek için kaza yerinde sadece bir akıllı telefon bulunması yeterli!

Mobil uygulamayı kullanan sürücülerin artık araçlarında güncel kaza formu ve kalem taşımasına gerek bulunmadan mobil uygulama üzerinden

• Plaka ve ruhsat sahibinin kimlik numarası ile sorgulama yaparak,

• Bu bilgileri profilinize kaydetmiş iseniz profilden getirme özelliği ile,

• Ya da kare kodlu poliçenizdeki kare kodu okutarak otomatik olarak ulaşabiliyor.

Kazaların yol açtığı trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla hayata geçirilen Mobil kaza tutanağının akıllı telefondan doldurulmasından sonra işlemlerin takibi de yine elektronik ortamdan yapılıyor. Uygulama üzerinden araç plakası ve T.C. kimlik numarasının girilmesi ile birçok bilgi otomatik olarak dolduruluyor.

Kaza ortamının durumunu aktarmak için kullanıcıya kolaylık sağlamak amacıyla kaza ortamı video çekimi özelliği de Mobil Kaza Tutanağında! Kullanıcılar video çekerek tutanağın daha kolay sonuçlanmasına katkıda bulunabilirler.

Kaza yoğunluk haritası ile yakınınızdaki kazaları görebilirsiniz. Ayrıca son bir ay içinde kaza olmuş noktalar da harita üzerinde görüntülenebilmekte.

Harita üzerinden en yakın sigorta acenteleri, hastaneler ve tamirciler görüntülenebilmekte, bulundukları konuma yol tarifi alınabilmekte veya iletişim bilgileri görüntülenerek arama yapılabilmekte.

Kullanıcılar, uygulamayı ile yol tipi ve trafik işaretleri seçerek, kazanın gerçekleştiği ortamı daha anlaşılır bir şekilde aktarabiliyor.

Kazadan sonra tutanağınız otomatik olarak şirketlere iletilmekte. Dolayısıyla Mobil Kaza Tutanağını kullanın, sigorta şirketinizi aramak ve tutanağı şirkete iletmekle uğraşmıyorsunuz.

Kazadan sonra hangi taraf kusurlu bulundu? Artık bu sorunun cevabı için uğraşmaya gerek yok. Uygulama üzerinden girilen kazanın kusur durumu belirlendiği anda cep telefonunuza SMS ile bilgilendirme yapılacak ve kusur oranınızı uygulama üzerinden görebiliyorsunuz.

Sigortalılara her yönden büyük kolaylık getiren “Mobil Kaza Tutanağı” uygulaması Apple Store ve Google Play Store’lerden indirilebiliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.