Uşak Haber Ajansı

Jandarma Genel Komutanlığı atama kararnamesi açıklandı

GENEL

Resmi gazetede yayımlanan Jandarma Genel Komutanlığı atama kararnamesine göre, aralarında Uşak’ında olduğu 59 İl Jandarma Komutanlığı'na yeni atama yapıldı.

Jandarma Genel Komutanlığında 1 Tümgneral, 2 Tuğgeneral ile 14 Albay bir üst rütbeye terfi ettirilirken, 25 general ile 59 jandarma mensubu değişik görevlere atandı. İçişleri Bakanlığına ait 2017/284, 2017/285, 2017/286 ve 2017/287 karar numaralı atama kararları kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı atama kararnamesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Jandarma Genel Komutanlığı atama kararnamesine göre, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral İbrahim Yaşar ile Tümgeneral Ali Özkara, 24 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere emekliliğe sevk edildi.

3 GENERAL 14 ALBAY BİR ÜST RÜTBEYE TERFİ ETTİRİLDİ

Kararname ile 3 general ve 14 albay, bir üst rütbeye terfi ettirildi. Rütbesi tümgeneralden korgeneralliğe yükseltilen Ali Çardakçı ile Tümgeneral Musa Çitil, Jandarma Genel Komutan Yardımcılığı görevine, Tümgeneral Fuata Güney Asayiş Başkanlığına, mevcut Jandarma Genel Komutan Yardımcılarından Ali Lapanta ise komutanlık emrine alındı.

Uşak Jandarma Komutanlığına Albay Yalçın Baysal’ın atandığı Kararnemede, 56 il jandarma Komutanlığı, 2 komando alayı ve 1 eğitim alayı olmak üzere 59 jandarma komutanlığına atama gerçekleştirilirken, 25 Tuğgenaralin yeni görev yerlerine ataması yapıldı.

JANDARMA ATAMA KARARNAMESİ İÇİN TIKLAYIN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.