Uşak Haber Ajansı

Osmangazi EDAŞ, kaliteli ve kesintisiz enerji için yatırıma devam ediyor

EKONOMİ

Osmangazi EDAŞ, Uşak’ın elektrik ihtiyacının kaliteli ve kesintisiz olarak karşılanabilmesi amacıyla şehrin elektrik şebekesinin iletim ve dağıtım altyapısıyla ilgili yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik ve Eskişehir illerinin elektrik dağıtım hizmetini üstlenen Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), elektriğin; yeterli, kaliteli ve sürekli bir şekilde tüketicilere ulaştırılması için Uşak’taki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Osmangazi EDAŞ, bir yandan şehrin enerji gereksinimi karşılamak üzere şehir şebekesiyle ilgili altyapı yenileme yatırımları yapıyor, diğer yandan il merkezinde ve ilçelerdeki bakım, arıza giderme ve sokak aydınlatma tarama çalışmalarını sürdürüyor.

Yıl boyunca yapılan çalışmalar kapsamında il merkezinde bulunan Fevzi Çakmak Mahallesi’nde; Onur Sokak, Yunus Sokak, 1.Çelebi Sokak, Kale Sokak, Sedir Sokak, Çözgü Sokak, Altın Sokak, Meram Sokak, Bir Eylül Sanayi Sitesi sokaklarına havai hatlarını yeraltına alma çalışmaları ve kontrolleri yapılıyor ve yine aynı bölgede kablo çekim işlemi devam ediyor.

Havai hatların yeraltına alınma çalışması ve kontrolleri kapsamında; Çivril Caddesi, İstiklal Caddesi, Sümbül Sokak, Karanfil Sokak’ın yanı sıra Atatürk Mahallesi; Emre Sokak, Şeker Sokak, Suna Sokak, Pancar Sokak, Efe Tahir Sokak, 1.Mezarlık Sokak… Fatih Mahallesi’nde; Ova Caddesi’nin bir kısmı, Yavuz Sultan Selim Caddesi’nin bir kısmı, Emek Sokak, 1.Kardelen Sokak, Ofis Sokaklar, Ülkü Sokak, 2.Serhat Sokak, 1.Aslan Sokak… Cumhuriyet Mahallesi; Mahmut Özgöbek Caddesi, Halk konutları Sokakları, İbrahim Tahtakılıç Caddesi’nin bir kısmı, 1.Defne Sokak, Özkan Sokak… Dikilitaş Mahallesi; Barbaros Caddesi, Girne Sokaklar, Dut Sokaklarda ve ayrıca Banaz ilçe merkezinde havai hatların yeraltına alınması çalışmaları gerçekleştiriliyor. Şimdiye kadar toplam 27 bin 500 metre havai hat şebekesi yer altına alındı. Bölgelerde kanal açma, kablo çekimi ve montaj çalışmaları ise devam ediyor.

13 bin 240 metre yeni hat çekildi

Osmangazi EDAŞ, Çamsu enerji nakil hattı çalışmaları kapsamında; Yukarı Karacahisar, Çamyuva ve Mesudiye köylerinde trafo tesislerini yenilemeyi de sürdürüyor. Geniş kapsamlı yürütülen çalışmalar sırasında yaklaşık 13 bin 240 metre yeni hattın çekimi tamamlandı ve üst kapama ile montajların örülme işlemlerine başlandı.

Uşak’ın elektrik ihtiyacı noktasında sürdürülebilirlik bağlamında sağlam bir enerji altyapısına kavuşması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Osmangazi EDAŞ, son bir ayda 43 bin 409 kilometre dağıtım hattının ve il genelindeki 1043 adet armatürün bakımını gerçekleştirdi.

Tüketicilere daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla, arıza ve aydınlatma çalışmaları kapsamında 186 Çağrı Merkezi, CİMER, BİMER, TEDAŞ Talep Takip, WEB Osmangazi sisteminden gelen ihbar ve talepler hızlı bir şekilde değerlendirmeye aldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.