Uşak Haber Ajansı

Bakan Zeybekci : "Bu Aziz Millete hizmet ediyor olmak Allah'ın bize bir lütfudur"

EKONOMİ

22. Uluslararası Eşme Kilim Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerine katılmak üzere Eşme ilçesine gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Salim Demir ve il protokolü tarafından karşılandı.

22. Uluslararası Eşme Kilim Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerine katılmak üzere Eşme ilçesine gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Salim Demir ve il protokolü tarafından karşılandı.
İlçe belediyesince hazırlanan etkinlikler çerçevesinde açılan stantları gezerek, kilimler hakkında bilgi alan Bakan Zeybekci, vatandaşlarla sohbet etti.
Bakan Zeybekci, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, kilim desenlerinin Türklerin tarih boyunca izler bıraktığı Kazakistan'dan Makedonya'ya uzanan coğrafyada birbirine benzediğini, bu coğrafyayı bir arada tutan bu kültürü yaşatmanın önemli bir görev olduğunu söyledi.
Bu konuda yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını bildiren Zeybekci, şöyle konuştu:
"Bu programı ilk defa burada söylüyorum çünkü Eşme'yi ilgilendiriyor. Kilim gibi halı gibi kültürel değerlerimiz devamı için sigortalı olarak, sağlıklı ortamlarda üretilip bütün dünyaya ihraç edilmesi için Başbakanımız Binali Yıldırım'ın çok özel bir talimatı ile üzerinde çalıştığımız bir program var. Binlerce, belki on binlerce kardeşimizin çalışarak üretim yapacakları bu programı inşallah bu yıl sonuna kadar belediye başkanımızla, valimizle, milletvekillerimizle birlikte buraya gelerek sizlerle paylaşacağız.
Halı dokuyan o güzel elli kardeşlerimizin bundan sonra doğdukları yerde doyarak mutlu olmalarını sağlayacak bir proje bu. İnşallah günü geldiğinde bunu bütün detayları ile Başbakanımız açıklayacak."
- "Hedef dünyada ilk 10"
Türkiye'de 15 yılda hayal bile edilemeyenlerin gerçekleştiğini, Ankara-İzmir hızlı treninin Uşak'tan geçeceğini ifade eden Zeybekci, son 2-3 yılda başına gelmedik kalmayan Türkiye'nin, 2017'nin birinci çeyreğinde büyümede dünya üçüncü olduğuna dikkat çekti. Aziz Türk Milletine hizmet ediyor olmanın kendilerine Allah'ın bir lütfu olduğunu belirten Zeybekci, ihracatın temmuz ayında tarihi rekor kırdığını hatırlatarak şu değerlendirmelerde bulundu:
"İhracatta temmuz ayında aylık yüzde 28 artış ile tarihi rekoru kırdık. Neye rağmen? O hainlerin beddualarına, birilerinin Türkiye'yi Avrupa'ya, şuraya buraya şikayet etmesine rağmen. 'Yapın' diyoruz yapmıyorlar, 'bırakın yapalım' diyoruz onu da yaptırmayacağız diyorlar. Onlar ne derlerse desin, bu sene Türkiye, dünyanın en hızlı büyüyen üç büyük ülkesinden biri olacak. Allah’ın izni ile, dünyanın ilk on, Avrupa'nın ilk üç ekonomisinden biri olma hedefimizi yakalayacağız.
O felaket tellallarının dediklerinin hepsi geride kaldı. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, 'topunuz gelin' diyoruz. Gelebilecekleri neleri varsa, her şeyleri ile geldiler, ama Allah’a şükür boylarının ölçüsünü aldılar. Bu millet onların bir kısmını Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde terör çukurlarına gömdü, bir kısmını sandıklara gömdü, bir kısmını bedduaları ile beraber 15 Temmuz'da gömdü. İnşallah bundan sonra güzelliklerde buluşacağız."
Konuşmanın ardından Uşak Valisi Salim Demir, Bakan Zeybekci'ye Eşme kilimi hediye etti.
Etkinliğe, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin ve diğer yetkililer katıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.