Uşak Haber Ajansı

Bakan Albayrak Açıkladı; Alışverişte yeni dönem başlıyor!

EKONOMİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve 2020-2022 dönemini kapsayan Yeni Ekonomi Programı'nda ki hedefler doğrultusunda kurulacak mobil uygulama sayesinde, gıda fiyatları başta olmak üzere vatandaşlara marketlerdeki fiyatları karşılaştırma imkanı sağlanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve 2020-2022 dönemini kapsayan Yeni Ekonomi Programı'nda önemli yol haritaları dikkat çekiyor.

Enflasyon oranlarının uzun süreli ve kalıcı olarak düşük tek haneli seviyelere indirilmesi temel hedef olarak belirlendiği ve 2020-2022 dönemini kapsayan Yeni Ekonomi Programı kapsamında alışverişte de önemli değişiklikler olacak. Program kapsamında kurulacak mobil uygulama ile vatandaşlar market fiyatlarını karşılaştırabilecek.

Yeni Ekonomi Programı’nda gıda fiyatları başta olmak üzere marketlerdeki fiyatları karşılaştırmayı kolaylaştıracak uygulamalara da yer verildi. Bu kapsamda fiyat rekabetini artıracak internet tabanlı bilgi işlem altyapısı kurulacak. Oluşturulacak mobil uygulama sayesinde vatandaşlara marketlerdeki fiyatları karşılaştırma olanağı tanınacak. Böylece, yerel marketlerdeki fiyatlar vatandaşın bilgisine sunulacak.

Gıda enflasyonunu düşürmeyi teminen üreticilere bankalar aracılığıyla finansman da sağlanacak. Yetiştirilen ürünlerin satışı sözleşmeli tarım kapsamında yapılacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.