Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta Köy Okulunda Öğrenciler Bir Günlüğüne Fotoğrafçı Oldular

EĞİTİM

Uşak Üniversite İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencisi Esra Sanem Taktakoğlu, köy okullarındaki miniklerin içindeki sanatı dışa urmalarına imkan sağladı.

Uşak Haber - Uşak Üniversite İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencisi Esra Sanem Taktakoğlu “Köy Okullarında Sanat Var” isimli sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında Stüdyo Çift Vizör ekibinden Tunahan Özdemir ve Berk Tunçer ile bir araya gelerek Kaşbelen ilkokulunda çocuklara ilk önce kartondan maket fotoğraf makinesi yaptırdılar daha sonra ise çocukları ilk kez profesyonel fotoğraf makinesiyle tanıştırdılar.

Hem Fotoğraf Makinesi Yaptılar Hem Profesyonel Ekiple Fotoğraf Alanında Bilgilendiler

Etkinlik sırasında çocuklar dikdörtgen şeklindeki kutuları renkli kartonlar ve el işi kağıtlarıyla sararak kendi hayal güçlerindeki kamerayı yaptı. Kameranın deklanşör kısmını düğme ile lens kısmını ise rulo ve kapakları kullanarak tamamladılar. Çocuklar maket fotoğraf makinesi yaparken bir yandan da Stüdyo Çift Vizör ekibi çocuklara kameralar hakkında maket ve profesyonel kamera üstünden bilgilerini aktardı. Etkinlik sonucunda çocuklar rengarenk ve birbirinden farklı tasarım harikası maket fotoğraf makineleri ortaya çıkardı.

İlk Kez Profesyonel Çekim Yaptılar

Maketlerini bitiren çocuklar ilk kez profesyonel fotoğraf makinesiyle tanıştı. Her birinin kendi maket fotoğraf makinesiyle fotoğrafı çekildikten sonra fotoğrafçı olmak için ilk adımı attılar. Çocuklar öğrendikleri bilgilerle arkadaşlarının fotoğraflarını çekti. Etkinlik bitişinde Özdemir, “Çocukların ilk kez fotoğraf makinesiyle tanışmalarına şahit olmak beni çok mutlu etti. Ben ilk kez 13 yaşında filmli bir fotoğraf makinesiyle tanışma fırsatı edinmiştim ve şu an işimi severek yapmamın temelini o zamanlarda atmıştım. Umarım ki bu etkinliğimiz vesilesiyle çocukların geleceğine bir flaş tutabilmişizdir.” dedi.

Daha önce de çocukların ilk kez seramikle tanışmalarına olanak sağlayan Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencisi Taktakoğlu kampanyası çerçevesinde çocukların sanatın farklı dallarını tanıtmak için etkinliklerinin devam edeceğini ve çocukların imkanlar çerçevesinde hayatlarında güzel ve hatırlanacak bir sanat izi bırakıldığını bilmek kendisini gururlandırdığını belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.