Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta Köy Okulunda Çocuklar İlk Defa Seramikle Tanıştı

EĞİTİM

Uşak Üniversitesi öğrencilerinden köy kullarında okuyan öğrenciler için anlamlı proje

Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencisi Esra Sanem Taktakoğlu, Kaşbelen köyünde bulunan ilkokul çağındaki çocukların köyde gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerle beraber sanatın farklı alanlarıyla tanışmalarını amaçladığı sosyal sorumluluk kampanyasının ilk etkinliği olan seramik yapma etkinliğini deneyimli seramik sanatçılarının yardımıyla, büyük bir heyecanla gerçekleştirdi.

Köy Okullarında Seramik Var!

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencisi Esra Sanem Taktakoğlu ve Zeynep Temur ve Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik bölümü öğrencilerinden Nadir Zenci, Berivan Kaya, Kübranur Korkutan, Mehmet Emin Palmanak, Özcan Tekin, Batuhan Karapınar ve Görkem Değirmenci, Merve Paracık sosyal sorumluluk kampanyası çerçevesinde bir araya gelerek, Kaşbelen ilkokulunda çocukları seramik sanatıyla tanıştırdılar. Çocuklar bilirkişilerin anlatımıyla seramik konusunda bilgilenirken aynı zamanda büyük bir heyecanla hayatlarında ilk defa seramik çamuruna dokundular.

İlk Eserlerini Ortaya Çıkarmak İçin Kollarını Sıvadılar

Seramik hakkında yeterli bilgiye ulaşan çocuklar seramik sanatçılarının yardımıyla ilk eserlerini ortaya çıkarmak için kollarını sıvadılar. Hevesli çocuklar ilk defa seramikle tanışırken kendi hayal güçleriyle istedikleri eserleri ürettiler. Kimisi bardak, kimisi tabak, kimileri hayvan figürleri, kolye, kayık gibi dekoratif malzemeler yaptılar. Yapılan eserlerin fırında piştikten sonra tekrar okula getirilip sanat sergisi etkinliği çerçevesinde sunulacağı da belirtildi.

Sadece seramik etkinliğiyle sınırlı kalmayacaklarını, yapılan seramiklerle bir sanat sergisi açılacağını, çocuklara ilk defa fotoğraf makinesiyle fotoğraf çekmelerine olanak sağlanacağını ve tiyatro izleyip rol almalarına fırsat tanınacağını ve böylelikle de çocukların sanatın farklı dallarıyla eğlenceli ve hevesli bir şekilde tanışacakları da vurgulandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.