Uşak Haber Ajansı

Tohum Topları Doğayı Yeniden Canlandıracak

EĞİTİM

Uşak Üniversitesi öğrencileri iklim krizine karşı mücadele etmek amacıyla yola çıktıkları sosyal sorumluluk projelerinde tohum toplarıyla doğaya katkı sağlamayı hedefliyor.

Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 4. sınıf öğrencileri Neşe Koç, Behiye Beril Dağ, Jamilya Mamedova ve Gürkan Hekimoğlu projelerinin ilk etkinliğinde, TOKİ Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerine “Tohum Toplarının Doğaya Katkıları” konulu konferans düzenledi.

Behiye Beril Dağ’ın sunumuyla geçekleşen etkinlikte, tohum toplarının nasıl yapıldığı ve bu topların doğaya karışma süreci ile ilgili bilgiler aktarıldı. Sunumun son aşamasında ise öğrencilerin tükettikleri meyvelerin çekirdekleriyle tohum topu yaparak doğaya katkı sağlayabileceklerinin altı çizildi.

Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören konferansın sonunda TOKİ Ortaokulu 5. sınıf öğretmenleri; bu tarz projelerin çocukların çevre bilinci kazanmasına katkı sağladığını ve bu projelerin üniversiteli gençler tarafından organize edilmesinin mutluluk verici olduğunu ifade ederek teşekkür etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.