Uşak Haber Ajansı

Öğrencilerden "Enerji Tasarrufu" Proje Finali

EĞİTİM

Uşak Üniversitesi öğrencileri Enerji Tasarrufu" konulu sosyal sorumluluk projeleri kapsamında final etkinliklerini gerçekleştirdi.

Uşak Haber - Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla ilişkiler ve Reklamcılık bölümü 4. sınıf öğrencilerinden Enes Tunç, Şeyma Aslan, Özlem Karakoyun ve Büşra Çark "Enerji Tasarrufu" konulu sosyal sorumluluk projeleri kapsamında dördüncü etkinliklerini gerçekleştirdi. "Daha yaşanabilir bir dünya için, enerjini koru!" sloganı ile başlattıkları projede İmam Hatip Ortaokulunda "Dört Mevsim Bahar Olsa, Bizim Şehre Su Gelse" adlı tiyatro oyunu oynandı.

5. sınıf öğrencileri tarafından oynayan tiyatro, diğer öğrencilerin de enerji tasarrufu konusuna dikkat çekmesini amaçladı.

Arkadaşlarını sahnede gören öğrenciler, ilgi ile oyunu takip ettiler. Yer yer mizahi yer yer eleştirel bir bakış açısı ile öğrencilerin hem asıl soruna odaklanması hem de eğlenmesi sağlanırken "Enerji Tasarrufu" konusuna olan dikkatleri de arttı.

Uşak Üniversitesi öğrencilerinin yapmış olduğu bu dördüncü etkinlik, her etkinlikte olduğu gibi öğrencilerin dikkatini çekmeyi başardı. Her seferinde farklı bir etkinlik yaparak hem konuya olan ilgiyi hem de öğrencilerin ilgisini taze tuttular.

26 Mayıs'ta oynanan tiyatroda görev alan öğrencilere teşekkür belgesi verildi.

"ENERJİMİZ TÜKENMESİN" projesi öğrenciler tarafından Mart ayında tasarlandı. Projenin ilk etkinliği 18 Nisan'da başladı, 26 Mayıs'ta ise son buldu. Bu süreçte yoğun bir tempoda çalışan öğrenciler" Bu konuda hedeflediğimiz noktaya geldik. Enerji tasarrufu hakkında gereken bilginin oluşması ve oluşan bilgi çerçevesinde gereken önemin verilmesini istedik. Ortaokul öğrencilerimizi hedef alarak, küçük yaşta bu farkındalığa erişmeleri hem gelecek için hem de kendileri için daha sağlıklı olacağını düşündük." dediler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.