Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta Sahte Altın Dolandırıcılığında 3 Kişi Tutuklandı

ASAYİŞ

Uşak’ta ellerinde bulunan sahte altınları kuyumculara satarak dolandırdıkları iddiası ile polis tarafından gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre Uşak’ta faaliyet gösteren bir kuyumcu kendisine sahte altın bileklik satışı yapıldığına yönelik polise ihbarda bulundu.

Yapılan ihbar üzerine harekete geçen Uşak İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Müdürlüğü, Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri tarafından eşkal doğrultusunda başlatılan araştırma ve incelenen güvenlik kamerası görüntülerinden daha önce Uşak'ta 5 kuyumcuyu benzer yöntemlerle dolandırdığını belirlediği şüphelilerin kimliğini tespit ederek yakalamak için çalışma başlattı.

Şüphelilerin Sivaslı ilçesine gittiğini belirleyen ekipler, şüphelileri suçüstü yakalamak için takibe başladı. 4 şüpheli Uşak’ın Sivaslı ilçesinde bir kuyumcuya sahte altın satmak istediği sırada polis tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 4 şüpheli emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından önce Uşak Eğitim Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünde geçirilerek daha sonra adliyeye sevk edildi. Savcılık işlemleri sonrası mahkemeye çıkarılan 4 şüpheliden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.