Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta Korkutan Fabrika Yangını

ASAYİŞ

Uşak Organize Sanayi Bölgesinde bir tekstil fabrikasında sabah saatlerinde çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor

Uşak Haber - Uşak Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren iplik fabrikasında sabah saat 08:30 sıralarında çıkan yangına ekiplerin müdahalesi devam ederken yangın bölgesine gelen Vali Turan Ergün, yangının “Openet” kısmından çıktığının söylenildiğini aktardı.

Edinilen bilgiye göre; sabah saat 08.30 sıralarında Uşak Organize sanayi bölgesinde iplik üretimi yapılan bir fabrikasında çıkış nedeni henüz bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı.

Fabrikada çalışan yaklaşık 40 işçinin ilk müdahaleyi yaptı yangın kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine olay yerine Uşak Organze sanayi bölgesi itfaiye ekibinin yanı sıra Uşak Belediyesi, Ulubey Belediyesi, Gediz Belediyesi, Orman işletmeye ait arasözler, su tankerleri ve iş makineleri ile müdahale edildi. Tekstil fabrikasında ki yangına müdahale devam ederken, diğer taraftan ise yanan fabrikadaki ürünlerin tahliyesi gerçekleştirilmeye çalışıldı.

Olası bir yaralanma ihtimaline karşı 112 ambulansları yangın bölgesinde hazır bekletilirken, jandarma ekipleri ise bölgede güvenlik önlemi aldı.

Çok sayıda ekibin katılımıyla yaklaşık 3 saattir yoğun bir şekilde müdahale edilen yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmalar sürüyor.

Öte yandan yangın bölgesine gelen Uşak Valisi Turan Ergün, yangının “Openet” kısmından çıktığının söylendiğini, yangında can kaybı olmadığı ve hala süren yangına müdahalelerin devam ettiğini açıkladı.

İhbar üzerine ekiplerin hızla bölgeye hareket ettiğini aktaran Ergün, " Bu sabah saat 08:30 civarında 112 acil çağrı bölgemize, organize sanayi bölgemizde ki bir iplik fabrikamızda yangın olduğu ihbarı geldi. Bu ihbar üzerine Uşak Belediyesi İtfaiyesi, ilçe belediye itfaiyeleri, Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve diğer birimlerimizin bütün araçlarıyla yangına müdahale ediliyor. İplik ve kullanılan ham madde yangına çok elverişli ve ortam sıcak. Şu an openet kısmında çıktığı söyleniyor ama çıkış sebepleri daha sonra tekrar itfaiye tarafından ayrıntılı olarak belirlenecek. Raporla ortaya çıkar. Şu an bizim öncelikli amacımız yangını söndürmek. Yangın devam ediyor hala. Herhangi bir can kaybımız yok şu ana kadar. En büyük sevinç kaynağımız o şu anda. Şu an müdahale ediliyor. İnşallah bir an önce söndürmek için uğraşıyoruz." dedi.

Yorumlar (2)

Uğur Acar 2 Yıl Önce

BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN

Mücahit art tv 2 Yıl Önce

Evet yangını mesai saati içerinde bizde uzaktan gördük Çok geçmiş olsun cana bişey olmasın

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.