Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta Kaza, Ticari Taksi Sürücüsü Hayatını Kaybetti

ASAYİŞ

Uşak’ta meydana gelen kazada ticari taksi sürücüsü Süleyman Yavuz, tankerin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Uşak Haber - Kaza Uşak – Banaz karayolu Kızılcasöğüt Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Kazada Uşak’ta taksicilik yapan tankerin çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre Uşak – Banaz karayolu Kızılcasöğüt kavşağı yakınlarında lastiği patlayan BB055M plakalı tır sürücüsü Ramaz Shaınıdze aracını güvenlik şeridine çekerek lastiğini tamir etmek istedi. Aynı istikamette seyir halinde olan H.D. isimli sürücünün kullandığı 64 LA 820 plakalı Tır önünde seyreden 64 T 0025 plakalı ticari taksiye çarptı daha sonra lastiği patladığı için yol kanarında duran BB055M plakalı tıra çarptı. Ticari taksi sürücüsü Süleyman Yavuz olay yerinden yaklaşık 130 metre ileride durarak kaza yaptıkları yere geldi. Bu sırada Uşak – Banaz istikametine seyir halinde olan 06 DD8107 plakalı tanker sürücüsü O.A. kazayı gördüğünde frene basmasına rağmen yağışında etkisi ile durmayan tankeri durdurmak üzere imdat frenini çekti.

Kayan tır önceki kaza nedeni ile yol kenarında duran 3 sürücünün üzerine doğru kaymaya başlayınca, tır sürücüleri Ramaz Shaınıdze ve H.D. kaçarak canlarını kurtarırken, ticari taksi sürücüsü Süleyman Yavuz tankerin altında kaldı.

Süleyman Yavuz’a çarpan tanker daha sonra yağmur kanalını aşarak durabildi. Diğer sürücülerin haber vermesinden sonra olay yerine polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde ticari taksi sürücüsü Süleyman Yavuz’un hayatını kaybettiği belirlendi.

Cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin kaza yerinde yaptığı inceleme sonrası Uşak’ta Cumhuriyet Taksi Durağında faaliyet gösteren Taksi Esnaflarından Süleyman Yavuz’un cansız bedeni Banaz Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, jandarma sürücülerin ifadelerine başvurmak için gözaltın aldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.