Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta Kaza Genç Kız hayatını Kaybetti, 4 gözaltı

ASAYİŞ

Uşak’ta Gazi Bulvarı üzerinde meydana gelen kazada 34 DJH 396 plakalı hafif ticari araçın çarptığı 23 yaşındaki Hasibe Güven isimli genç kız hayatını kaybetti.

Uşak Haber - Edinilen bilgiye göre 34 DJH 396 plakalı hafif ticari araç sürücüsünün Belediye Cami Kavşağından Dörtyol istikametine karayolunun sol şeridinde seyir halinde ilerlediği sırada yaya geçidinden karşıya geçmekte olan Hasibe Güven isimli genç bir kıza çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan genç kadın orta refüjdeki demir bariyerlerin dibine düştü.

Yayaya çarptıktan sonra durmadan otomobili ile olay yerinden uzaklaşan sürücü yaklaşık 750 metre sonra Durak Mahallesi, Gülseven sokak üzerine gitti.

Burada A.A. isimli şahıs 112 Acil Yardım hattını arayarak bir şeye çarptığını maa neye çarptığını bilmediğini belirtti. İhbar sonrası sürücünün olduğu yere giden polis ekipleri sürücünün verdiği bilgi doğrultusunda olaydan yaklaşık 30 dakika sonra kazanın meydana geldiği yerde polis ekiplerince yapılan incelemede, demir bariyerlerin dibinde Hasibe Güven'in hareketsiz bir şekilde yattığı fark edildi.

Kaza yerine ulaşan sağlık ekipleri tarafından ağır yaralanan Hasibe Güven’e olay yerinde yapılan ilk müdahaleden sonrası ambulansla Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Hasibe Güven,

hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Gözaltına alınan A.A.'nın emniyette çelişkili ifadelerde bulunmasının ardından yapılan araştırmada, aracı A.A'nın kullanmadığı, A.A.'nın çalıştığı iş yerinin sahibi S.P.'nin kullandığı tespit edildi.

S.P.'nin de emniyetteki ifadesinde aracı kendisinin kullandığını kabul ettiği öğrenildi.

Yapılan kontrollerde S.P.'nin 0,55 promil alkollü olduğu belirlendi.

Öte yandan S.P.'nin üç kez alkollü araç kullanırken yakalandığı ve sürücü belgesine 2028 yılına kadar el konulduğu ortaya çıktı.

Polis ekiplerince, A.A., S.P. ve kaza sırasında araçta bulunan O.E. ile Y.P. gözaltına alındı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.