Uşak Haber Ajansı

Uşak'ta Nitelikli Dolandırıcılık İddiası

ASAYİŞ

Uşak'ta internetten irtibat kurdukları kişilerden sahte belgeler ve çek senet ile aldıkları araçları başka kişilere sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Uşak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Mali Büro ekipleri, internet satış sitelerinde bulunan araç satış ilanlar üzerinden irtibat kurdukları kişilerden sahte çek ve senet kullanarak otomobil ve iş makineleri alarak başka kişilere sattıkları yöninde gelen ihbarları değerlendirerek şüphelilere yönelik çalışma başlattı.

Uşak polisi internet siteleri üzerinde yayınlanan araç ilanlarında irtibat kurdukları kişiler ile sahte çek ve senet ile alışveriş yapan şahısların C.S, F.G, A.S. ve A.K. isimli şüphelilerin yaptığı belirledi.

Kimlikleri tespit edilen C.S, F.G, A.S. ve A.K. isimli şüphelilerin adreslere eş zamanlı düzenleyen polis operasyonda bir ruhsatsız tabanca, çeşitli şirketlere ait çek fotokopileri, 5 sahte çek, şüphelilerin taraf olduğu araç satış sözleşmesi, vekaletnameler, sahte ehliyet ile kaşe ele geçiren polis, C.S, F.G, A.S. ve A.K. gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 4 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından "nitelikli dolandırıcılık" suçundan adliyeye sevk edildi. Savcılık işlemleri sonrası mahkemeye sevk edilen 4 şüpheliden C.S, A.S. ve A.K. tutuklanırken, F.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.