Uşak Haber Ajansı

Uşak Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonda 12 Tutuklama

ASAYİŞ

Uşak merkezli Ankara ve Muğla illerinde gerekleştirilen Organize Suç Örgütü Operasyonunda adliyeye sevk edilen 12 şüpheli tutulandı

Uşak Haber - Uşak İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri tarafından son zamanlarda Uşak’ta ve Banaz ilçemizde ikamet eden vatandaşlar ve iş sahipleri üzerinde baskı, cebir, şiddet ve tehdit oluşturmak suretiyle yağma, silah kaçakçılığı, silahla yaralama, ev, araç, işyeri kurşunlama, çek senet tahsilatı, kasten yangın çıkarma, gibi suçları işleyerek halk arasında çökme olarak tabir edilen yöntemlerle kendilerine haksız ekonomik çıkar sağlayan organize suç grubunun faaliyetleri olduğunu tespit ederek çalışma başlattı.

Polis ekipleri tarafından 9 Kasım 2021 günü Muğla ve Ankara illeri ile Uşak’ta 27 adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 17 şüpheli şahıs yakalanırken, şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda; 4 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet ruhsatsız tüfek, 2 adet kurusıkı tabanca, 45 adet av fişeği, 493 adet tabanca fişeği, 2 adet sentetik ecza hap ve yaklaşık 2500 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Gözaltına alınan 17 şüpheli şahıstan; 5 kişi alınan ifadelerinden sonra KOM Şube Müdürlüğünden salınırken, İ.D (35), A.G (45), İ,Ş (29), İ.Ö (30), M.S.Ö (23), C.E (33), İ.P (32), S.U (38), H.A.K (35), A.A(32), M.M (38) ve M.K (39) isimli 12 şüpheli “Silahlı Organize Suç Örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak ve örgüt faaliyetleri kapsamında baskı, cebir, şiddet ve tehdit oluşturmak suretiyle yağma, silah kaçakçılığı, uyuşturucu madde imal ve ticareti, silahla yaralama, ev, araç, işyeri kurşunlama, çek senet tahsilatı, yangın çıkarma gibi suçları işleyerek haksız ekonomik kazanç sağlamak suçlarından” yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevl edilen 12 şüphelinin tamamı tutuklandı.

Öte yanda soruşturma devam ettigi sırada “Adam Öldürme” suçundan 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan İ.K.K. (61) isimli şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildiği öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.