Uşak Haber Ajansı

Kimliksiz kaçak Suriyeli 13 kişi Uşak’ta yakalandı

ASAYİŞ

Uşak’ta yol kontrolü yapan polis ekiplerinin şüphelenerek durdurduğu 2 otomobil içerisinde kimliksiz oldukları ve kaçak yollarla yurt dışına kaçmak isteyen 13 kişi yakalandı.

Uşak Haber - Edinilen bilgiye göre Uşak’ta kent girişinde uygulama noktası oluşturan polis ekipleri dün gece saat 01:00 sıralarında sürücüleri de Suriye uyruklu olan 2 otomobili durdurdu.
Polis ekipleri yaptığı kontrolde 2 otomobil içerisinde bulunan toplam 13 kişiden, 1 kişinin Türkiye vatandaşlığına geçtiği, 1 kişinin geçici koruma kapsamında kimlik belgesi olduğu ve 1 tanesi çocuk, 2 kadın, 8 erkek olmak üzere olmak üzere toplam 11 kişinin ise koruma kimlik belgesi ve kayıtlarının olmadığını belirledi.
Kimliksiz ve kaçak yollardan İzmir iline giden göçmenlerin taşınmasında kullanılan 2 otomobil polis tarafından bağlanarak otoparka çektirilirken, 13 kişi önce sağlık kontrolünden geçirilerek daha sonra Uşak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Türkiye vatandaşı olan ve geçici kimlik belgesi olan 2 kişinin haricinde diğer 11 kişinin kimlik belgeleri olmadığı için parmak izi çalışması yapılacağı daha sonra Uşak İl Göç idaresine teslim edileceği öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.