Uşak Haber Ajansı

2 Üniversiteli Öğrencinin Ölümüne Neden Olan Sürücü İçin 22,5 Yıl Hapis Cezası İstendi

ASAYİŞ

Uşak'ta 2 üniversite öğrencisine çarparak ölümüne sebep olan ve kaza sırasında alkollü olduğu belirlenen sürücü hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi

Uşak Haber - Uşak’ta geçtiğimiz mayıs ayında Uşak Üniversitesi öğrencileri Sude Ürer (23) ile Mısra Buse Uğurlu'nun (25) akaryakıt istasyonundan alışveriş yaptıktan sonra kaldıkları KYK yurduna gitmek için yolun karşısına geçtikleri sırada aşırı süratli ve alkollü olduğu belirlenen H.K. (28) isimli sürücünün kullanmakta olduğu araçla çarparak ölümüne neden olması ile ilgili hazırlanan iddianame Uşak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Savcılık tarafından 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçlaması ile hazırlanan ve Uşak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede alkollü sürücü hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istenirken, sanık H.K.’nın kaza meydana gelmeden önce arkadaşı ile WhatsApp üzerinden yaptığı yazışmalarda “İlk rekor denememiz, hayatımda hiç bu kadar cesur olmadım" şeklinde mesajının ve aracın 180 km hızdayken çekilen resmin gönderdiği de yer aldı.

kazanın meydana geldiği sırada olay yeri yakınlarında olan ve kazadan sonra ilk müdahaleyi yapmak için olay yerine giden üniversite öğrencisi olan B.U.'nun olaydan sonra polise verdiği ve iddianamede yer alan beyanında "Araçta kanlar içerisinde bir erkek şahıs vardı. Otomobilin yakınında çimlerin üzerinde bir telefon gördüm. Telefona baktığımda 20.44'te WhatsApp'tan telefon sahibinin mesaj attığını ve konuşmanın açık olduğunu gördüm. Mesajları okumadan telefonu çantama koydum. Bu kişiye, 'alkollü müsün' diye sordum, bana 'alkollü olduğunu' söyledi ve avukat E.Y'yi aramamı istedi. Ben de şahsın telefonunu çantamdan çıkarıp açtığımda E.Y. ile yapmış olduğu WhatsApp yazışmalarını gördüm. Araca ait hız göstergesinin fotoğrafını bu avukata göndermişti. 180 km hızda ibrenin gösterdiğini gördüm. Bunun da fotoğrafını kendi telefonumla çektim" şeklinde verdiği ifade yer aldı.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede kaza sonrası hastanede alkol kontrolü yapılan araç sürücüsünün 1,439 promil alkollü olduğu belirlendiği ve aşırı süratli olmasının yanı sıra araç kullanırken telefonla mesajlaşmak suretiyle " bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 3 yıldan, 22,5 yıla kadar hapis cezası istenilirken, H.K.’nın Ekim ayında hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.