Uşak Haber Ajansı

Otizmli Çocuklar Uşak’ta Doyasıya Eğlendi

YAŞAM

Uşak Belediyesi ve Uşak Üniversitesi öğrencileri 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla ortak bir etkinlik düzenledi.

Uşak Haber - Otizmli bireylerin ve ailelerinin doyasıya eğlendiği etkinlik; tişört boyama, at binme ve oynanan oyunlarla renklendi.

Uşak Belediyesi Atlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yetkilileri ile Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencileri Ayfer Akdeniz, Aleyna Aysel, Neslihan Simge Sarı ve Işıl Temiz katıldı. Kahvaltıyla başlayan programda otizmli bireyler ve ailelerinin yanı sıra; özel eğitim öğretmenleri ve üniversite öğrencileri de yer aldı.

Otizmli bireylerin el baskısı tişört boyama etkinliğiyle devam eden programda, çocuklar at binerek oyun gruplarında doyasıya eğlendi. Oldukça renkli görüntülere sahne olan etkinlik boyunca çocuklarının yüzündeki tebessümü gören aileler; bu tarz etkinliklerden duydukları memnuniyeti ifade ederek Uşak Belediyesi ve Uşak Üniversitesi’ne teşekkür etti.



Otizm Nedir?

Otizm, yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren ve sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada ve bilişsel gelişmede gecikmeler ve sapmalarla izlenen nörobiyolojik bir bozukluk olarak kabul edilmektedir. 2 Nisan günü farkındalık oluşturmak ve otizmden kaynaklanan sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.