Uşak Haber Ajansı

Meteoroloji uyardı: Sıcaklık rekoru geliyor

YAŞAM

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, Cuma gününden itibaren Uşak, Afyonkarahisar, Denizli illerinde sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağı bir haftalık süre boyunca yurt genelinde sıcaklık 6 ila 10 derece artacak.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, Cuma gününden itibaren bir haftalık süre boyunca yurt genelinin, sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağının ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce, Türkiye’nin, sıcak hava dalgasının etkisinde kalmaya devam edeceğinin tahmin edildiği belirtilerek şöyle denildi;

"Yapılan son değerlendirme ve tahminlere göre; yarından itibaren bir haftalık süre boyunca yine bölgemiz Afyonkarahisar, Uşak, Denizli illerinde sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağı ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 - 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Ayrıca bölgemiz genelinde yağış beklenmiyor. Bütün bölgelerimizin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bölgemiz genelinde tekrar hissedilir derecede artacağı bu hafta sonu ve önümüzdeki haftanın ilk günleri özellikle ekstrem sıcaklık değerleri görülebileceği ve Eylül ayı en yüksek sıcaklık rekorlarının kırılabileceği tahmin ediliyor. Mevsim normallerinin oldukça üzerinde gerçekleşecek en yüksek sıcaklıklar ile özellikle sonbaharın gelmesiyle birlikte gece ve gündüz sıcaklıkları arasındaki aşırı farktan dolayı yaşanabilecek sağlık problemlerine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Açıklamada ayrıca, sıcak çarpması olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.